All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu ska du undvika att få två elräkningar

Dinside har tidigare kunnat berätta att elkunderna bör kunna betala både tariff och effektförbrukning på en enda, gemensam kostnad. Som tidigare har det varit så långt att du betalar online hyra på en faktura och den faktiska strömförbrukningen på en annan.

Nu är det dock klart för gemensam fakturering: Från den 1 september många av landets elleverantörer erbjuder el och rutnät på en faktura, säger Energy Norge i ett pressmeddelande.

Lättare för kunder

Ordningen kommer att göra vardagen enklare för kunder, säger Energy Norway. Fram till idag var endast nätföretag och elleverantörer i samma grupp som kunde erbjuda kunderna sin gemensamma faktura.

En reglerande ändring med verkan från den 1 september kan alla leverantörer att ingå avtal med allmännyttiga företag att samla elkostnader på en faktura.

- Först och främst kommer det att bli lättare för kunder som inte har att göra med två olika företag för att få en produkt. Denna fördel ger även kunder som väljer en leverantör utanför samma grupp som nätbolaget. Det kommer att stärka konkurrensen på elmarknaden, säger affärsrådgivare Ole Haugen i Energi Norge.

240 elleverantörer

Läs också:

Mått ström - dina utgifter med en liten manick

nätföretag har uppenbara skäl monopol inom sina områden och nättariffer regleras så strikt av myndigheterna.

Kunderna kan emellertid välja fritt mellan ett antal kraftleverantörer med olika priser och produkter. Totalt är cirka 240 sådana företag registrerade i Norge.

Förra året bytte cirka 350 000 kunder kraftleverantör.

- Många av de största energileverantörer är på väg att ingå ett avtal med nätföretag över hela landet för att ge kunderna en gemensam faktura. Kunderna kommer att meddelas av kraftleverantören senast en månad innan ordningen genomförs, förklarar Haugen.

LÄS OCKSÅ:

Betalar du extra för "grön ström"?

Så mycket ström använder dina saker

Huvudkraftsågarna

ADVERT

Mest populära