All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Nu bör du installera golv

På sommaren ligger mycket fokus på utomhusarbete; målning av hus, målning av terrassen och tvättning av trädgårdsmöbler. Men vid denna tid på året är det också perfekt att placera nya golv inuti.

- Glöm inte att sommaren också är en bra tid att städa upp inomhus. Bland annat kan du använda utomhusområdena. Kommer ni att lägga trägolv, kan du klippa och ludd ut, och du har också möjlighet att städa rummet och huset och sätta utrota när du arbetar, säger Hege Moland på Tarkett.

LÄS OCKSÅ: Sommaren är också inomhus.

Sommarinvesteringar

Personlig ekonomi kan också vara en bra anledning att ställa in tiden för renovering under sommarsemestern.

- Det tar nu hänsyn till semester- och skattepengar, och det kan vara smart att spendera tid på sådana investeringar, säger Moland.

Temperatur och fuktighet

Enligt golvtillverkarna är utetemperaturen och luftfuktigheten nu perfekt för golvläggning.

- Det är en absolut fördel att lägga golvet nu. Temperatur och fuktighet på sommaren är gynnsam med tanke på träet. I mitten av vintern, när det är kallt och luftfuktigheten är låg, kan trägolvet reagera genom att krympa, så att lederna kommer att glida. Även om dessa kommer att försvinna när luftfuktigheten stiger igen, det är skönt att lägga golvet nu, så träet inte reagerar med när golvet läggs, säger Øyvind Lang Landsvik med RBI interiör, som en återförsäljare parkett, laminat och kork golv under varumärket SAGA.

Han får stöd från Katharina Sølvberg i Södra Wood.

- Klimatförhållandena är bra nu. Det finns högre relativ fuktighet i procent på sommaren än vinteren, och golvet får bättre tid att anpassa sig till det klimat det borde vara i, bekräftar hon.

Viktigt: - Golv valet är en av de viktigaste val du gör när du bygger nytt eller renoverar, säger Øyvind Lang Landsvik av RBI. (Foto: SAGA Parquet) "> Viktigt: - Golv valet är en av de viktigaste val du gör när du bygger nytt eller renoverar, säger Øyvind Lang Landsvik av RBI (Foto: SAGA Parkett)

Infoga. en helg

WANTED. - ljusa och grå golv är dags nu, säger Katharina Sølvberg på Södra (Foto: Södra) "> WANTED: - ljusa och grått golv är i tid nu säger Katharina Sølvberg i Södra. (Foto: Södra)

Med moderna system finns det inte mycket att göra innan du kan hyra på det nya golvet.

- Med dagens limfria klick och låssystem, som du får med clickvinyl, kan du lägga golvet på en dag. Jag har provat det själv och blev förvånad över hur snabbt det faktiskt går. På en helg kan du få både golv och listor, så du kan börja omedelbart, säger Hege Moland.

Øyvind Langelandsvik bekräftar att golvläggning inte behöver ta lång tid utan också med en viktig utmaning: Läs noga igenom installationsanvisningarna!

- Det finns självklart regler och krav på undergolv, golvvärme och så, men det faktiska jobbjobbet kan vara väldigt enkelt med dagens klicksystem. Mitt bästa råd är att läsa installationsanvisningarna noggrant och få det bra in i det. Dessutom är det viktigt att använda lycka till att planera hur golvet ska ligga. Kontrollera en gång för mycket än en för lite ", avslutade han.

ADVERT

Mest populära