All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nu måste du titta på

Det finns ökande regler att hantera för husägare. Från den här månaden finns det tre saker du behöver ta hand om som husägare.

Badrumsrenovering kräver tillstånd

Ska du städa ditt badrum, måste du ansöka om en lag, och den som gör jobbet måste vara godkänd för ansvar. I praktiken betyder det att du måste anställa en rörmokare till jobbet om du inte själv har godkänt. Det skriver BT.

Anledningen till de nya reglerna är att våtrum är överrepresenterade genom att bygga fel i statistiken. Det borde dock vara undantaget för villor. Här är det möjligt att ansöka om personligt ansvar som egenföretagare, förutsatt att arbetet utförs på ett korrekt sätt. Det skriver VG.

Enkla byggnadsåtgärder: Byggnadsåtgärder som tidigare anmälts måste nu gälla.

Behöver bygga Shed

Nya byggregler gör att meddelandesystemet försvinner. Det innebär att du måste ansöka om enkla byggnadsuppgifter, t.ex. inmatning av utrustning, lekrum eller mindre garage.

- Det kommer emellertid att skiljas mellan ansökningar som kräver ansvarsfulla företag och applikationer utan ansvar som ägaren själv kan utföra, säger teknisk direktör i Nes kommun till Raumnes.

Läs också:

7 smarta sätt att använda magnetband på

Vi får inte tillräckligt med smart lagring - den här gången med magnetband. Visste du verkligen hur mycket du kan använda ett magnetiskt diagram?

Alla nödvändiga åtgärder kräver slutförandestest.

Energimärkning: Från och med nu måste huset vara energiskt om det ska säljas eller hyras.

Energimärkning av bostäder

Om du säljer eller hyr bostäder måste du nu ange energimärkning av fastigheten. Detta kommer att underlätta för hemköpare och de som hyr bostäder för att få en översikt över energikraven i hemmet som de överväger.

Detta är ett tema som vi tidigare har skrivit om. Vill du veta mer? Hur man aktiverar ditt hem och detta berättar om energicertifikatet. Du kan också se ämnet energimärkning på webben tven.

Läs också:

9 tips för rätt garageval

Inte bara behöver du ett hus, din bil behöver också ett tak, kanske ett eget hus. Dessutom är garaget också en plats att lagra ...

ADVERT

Mest populära