All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nu får du Subaru med diesel och automatisk!

Subaru kom ganska sent till marknaden med dieselmotor, efter bara ha kunnat erbjuda bensin som bränsle alternativ sedan den första Subaruen avslöjades 1954. Inte förrän 2008 var den eftertraktade boxergjuten tillgänglig, först hos Legacy och Outback, och senare i Forester. Anledningen till detta var att ingen någonsin hade producerat en personbil med en låda dieselmotor tidigare. Därför tog utvecklingen naturligtvis längre tid än konventionella motorer. (Volkswagen konstruerad än två boxare dieselmotorer utan turbo av experimentell uppmärksamhet på 50-talet, men dessa var aldrig sättas i produktion. Så du vet det!)

Efter framgångarna med diesel över Subaru modellprogram, skiftade fokus sedan till norska Bil Köparen Nästa önskan: Automatisk växel. Inget slår kombinationen diesel och automatisk. Skjut fyrhjulsdriften i mixen och tippa den - lättlöpande, utmärkt tillgänglighet och låg konsumtion, en perfekt bil för nordiska förhållanden.

Outback får lite enkel hiss såväl som uppdaterad inredning. Foto: Subaru Se mer

inte bekräftat andra Subaru modeller

Den första dieselbil som får Subarus CVT box (kallas Linear Tronic), är den förbättrade 2013 års upplaga av Outback. Uppdateringen innehåller också en ny grill, nya stötdämpare och nytt dimma urval. Interiören får också några små förändringar.

Subaru kommer inte att bekräfta om kombinationen av boxad diesel och automatisk kommer att finnas tillgänglig på andra modeller än, men det skulle ha varit väldigt konstigt om det inte hände så småningom. Vi kommer att ta bilen närmare till Genèveutställningen i mars, där priserna också kommer att meddelas.

ADVERT

Mest populära