All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu får du passiv prefab

Prefab eller standard hus, vilket ger mycket hus för pengarna jämfört med att få ett hem speciellt utformad. Men vem som helst som har varit på jakten i färdkatalogerna kan förmodligen underteckna att det ofta saknas den lilla extra för att huset ska vara klart för dem.

Läs också: Nu kan du göra fynd på prefab

De flesta prefab tillverkare kan hjälpa dig har anpassat ditt eget hem. Säkert för en ersättning. System House låter dig göra det själv, på din dator, i ditt eget hem.

- På våra webbplatser finns en liten ikon under bilden på varje hus som tar dig till verktyget. Där kan du dekorera och flytta på någon vägg som du vill. Man kan skapa konstverk där och ta med till våra försäljningskontor och diskutera nya lösningar baserade på sina egna ritningar, säger Anders Paulsen, marknads Systemhus till DinSide.

- Det är också möjligt att bygga hus från början, men den här lösningen är baserad på våra hem.

Ditt hem kommer att vara energimärkt: Vad händer med värdet?

Kvalitetskontroll

Det ljusa fältet på toppen av huset skuggar för kvadraterna, för att förhindra dugg- och åsproblem. Foto: System House Visa mer

Det är inte bara för pappersarkitekter och byggnadsingenjörer har år av högre utbildning. Så även om du är fri att flytta på väggar och rum online kan dina ändringar inte genomföras i praktiken. Lagerväggar och konstruktion markeras inte för närvarande i verktyget.

- För enkelhets skyld är alla väggar tillgängliga för flyttning. Det är därför som det behöver lösas i dialog med våra tekniskt kunniga människor för att se om detta kommer att genomföras. Det finns två faktorer som måste tas i varje enskilt fall: byggnadsteknik och kostnader.

Läs också: Hur man ändrar vi färdiga hus

Klar passiv

Förutom den nya designverktyg har Systemhus annan stor nyhet i årets prefab katalog: passivhus Celsius. Ett par passiva hus har redan byggts i Norge, men det här är den första finishen. Du kan självklart även anpassa detta hus som du vill, men vissa saker är inställda så att huset fungerar optimalt.

- Husets torgdesign skapas för att minimera ytan på ytterväggar i förhållande till husets totala volym. Detta görs för att minimera värmeförlusten, vilket är den största energiluckan i ett hem, säger Paulsen.

Läs också: Huset med noll i energikostnader.

Smarta funktioner

Passiva hus

Är du villig att betala mer för att få ett passivt hus? (Closed)

Ja, men inte obegränsad (60%) 606

Ja (24%) 244

Nej (15%) 153

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

400 millimeter tjock isolering i väggarna i stället för 200 millimeter standarden hjälper också till att hålla huset varmt.

- Det finns också en termisk vägg i huset, som är en solid värme- / temperaturregulator. Det levereras med värme från strålkastaren, väggen lagrar värmen och släpper ut den när det behövs.

Kombinerat med solpaneler på taket och värmepumpen ska huset vara så gott som självständigt med värme och varmt vatten.

- Du kommer aldrig att komma till noll i energikostnaderna, men behovet av energi för uppvärmning och varmvatten kommer att minska kraftigt, säger Paulsen.

Ett problem som vanligtvis uppstår när husen är täta är dagg och rimmar på fönstren. Detta beaktas också. "Vi har införlivat fasadliknande element som tillåter solskydd. Den vita kanten som omger ramen skyddar mot kosmisk strålning.

Systemhus arbetar inte med listpriser på sina hem, det är de återförsäljare som tillhandahåller. Men Paulsen bekräftar att ett passivt hus kommer att vara dyrare än ett standardhem, delvis på grund av de tekniska lösningarna.

Har du designer drömmar? Dekorera ditt eget hem - online - med vår bostadsplanerare.

ADVERT

Mest populära