All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu får du full BSU potten i Skandiabanken

DinSide Ha ut tidigare skrivit om den nya tröskelvärdet för bostäder besparingar för ungdom (BSU) från årsskiftet 8,9. Årligt maximibelopp har ökats till 20 000 från 15 000 kronor och det totala beloppet har ökats till 150 000 från 100 000 kronor.

En blockering i IT-systemet för gamla gränser innebar att inte alla banker system ger kunderna möjlighet att sätta det maximala beloppet i början av januari, bland dem Skandiabanken, Sparebank 1 Gruppen och flera lokala sparbanker.

Läs mer: BSU förhalning från Skandiabanken

vaksamma bankkunder

Redan första veckan i januari, de DinSide flera förfrågningar från läsare som inte anges det maximala beloppet på BSU konto.

Börja BSU-besparingarna nu, är begäran från Johnny Anderson i Skandiabanken. Foto: Oskar Andersen Visa mer

- Även med några veckors försening kunde flera BSU-kunder, som ville sätta in högre besparingar, kontaktade och renas vid förändring. Det är positivt att människor har en sådan aktiv inställning till sina besparingar, och är medvetna om hur de får de bästa flighterna, skriver Johnny Anderson, Chief Skandiabanken i ett e-post DinSide.

Här få den billigaste första-home - just nu

Han säger att förändringar i de underliggande IT-system måste genomföras med sin leverantör innan kunderna kan spara under den nya och högre tröskel belopp, och att detta är nu på plats. Så nu kan alla BSU-sparare öka det årliga sparringsbeloppet till deras BSU-konto upp till 20 000 dollar, enligt gällande nya regler.

Och samtalet från informationshanteraren är klart: Börja BSU spara nu.

- Det är en bra idé att starta BSU-besparingar redan nu och inte vänta tills strax före jul. Månadsbesparingar gör det lättare att nå maximalt belopp och du kommer att dra nytta av att få bankens bästa sparande under hela året.

Kontrollera var du får det bästa av ditt BSU-konto i vår prislista.

ADVERT

Mest populära