All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu får du vattenskador

Glömmer du att stänga av huvudrätten innan du lämnar ditt hem? Vissa under lång tid?

Nu stoppar fjärrkontrollen vattnet. Stäng huvudkretsen vid utgångsdörren med hjälp av en kran. Då oroar du dig inte för vattenläckor och pengar ut ur fönstret medan du är hemifrån.

Vad är det?

Norske Rørleggerbedrifters Landforening ?? VVS (NRL) har genomfört ett stort vattenskadorprojekt. I kölvattnet av vattenskadaprojektet lanserar NRL ett hjälpmedel för dem som vill se till att det inte finns någon läckage.

Det är en enkel avstängningsventil som föreningen kallar NRL-stoppet består av tre enkla delar; en elektronisk stopplåda, ett radiostyrd eluttag som styr stoppklockor och en batteridriven dörrbrytare för fjärrkontroll av systemet. Installationen görs av auktoriserade rörmokare, och den vanliga stoppuret behålls, skriver NRL i ett pressmeddelande.

Godkända rörmokare brukar inte klaga på det arbete de gör, men anläggningar brand och plötsliga brott kan uppstå i rör, kopplingar eller ansluten utrustning.

Har du en skatt i källaren?

NRL Stop startas idag, i samarbete med företaget WaterGuard.

Se NRL-stoppen här:

Avsändarfoto: Dag G. Nordsveen / Nordsveen. netto

Mottagaren Foto: Dag G. Nordsveen / Nordsveen. netto

Ventil Foto: Dag G. Nordsveen / Nordsveen. netto

Smart, men inte smart nog - ännu

Försäkringsbolag erbjuder ofta rabatter om du har installerat föremål för att förhindra skador. Ger de rabatt för NRL-stoppet?

- NRL-stoppet är ganska smart. Vi har inte lagt det under något rabattprogram ännu, men vi tycker det är så intressant att vi definitivt tittar på det, säger Jack Frostad, informationschef för IF till DinSide.

Varken andra försäkringsbolag DinSide har varit i kontakt med att ge rabatter om du installerar ett NRL-stopp.

- Vi ger inte rabatt när du försäkrar oss om denna NRL-knapp. Men vi ska göra en bedömning senare, säger Hanne Gudding, informationschef på Storebrand.

- Vi ger inte rabatt för NRL-stoppet ännu, säger Roald Stigum Olsen, presschef på TrygVesta.

Användbar på badrummet

Se

- De flesta vattenskador uppstår när människor inte är hemma, säger teknisk direktör Ole Larmerud i NRL i pressmeddelandet.

Av samma anledning bör tvättmaskiner och diskmaskiner inte fungera när du inte är hemma. Montering av NRL-stoppet är ett viktigt element för att ytterligare minska vattenskador.

ADVERT

Mest populära