All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu kan du få billigare bolån

De har gömt det väl, men ser noga på DinBanks hemsida hittar du något som måste vara en av historiens mest gynnsamma bolåneräntor: 2. 58 procent effektiv eller 2,55 procent nominell ränta!

Du kan dock inte kvalificera dig för denna räntesats. DinBank erbjuder det bara till kunder som har mer än 50 procent säkerhet för sina lån. (Läs mer om villkoren längst ner i artikeln.) Men du kan spara på refinansiering av ditt lån när räntan sänks, det råder ingen tvekan om.

Inte bara Hypotekslån? Här är de bästa bankerna - just nu.

Bättre säkerhet än du tror?

Att låna inom femtio procent trygghet innebär att ditt lån inte är större än hälften av vad ditt hem är värd. Bankerna belönar dem som har låga lån i förhållande till värdet av fastigheten, och du får bättre förutsättningar, ju högre säkerhet du har för ditt lån.

Men de flesta har lånevillkor i förhållande till hur mycket hemmet var värt den dag de tog upp lånet. Den smarta refinansieringen - pratar med banken och justerar lånet och villkoren så småningom. Lånet återbetalas gradvis, och trots prisfallet i höst är huspriserna fortfarande på en uppåtgående kurva. Faktum är att de har stigit med 12 procent sedan december!

Refinansiering av ditt lån kan vara ännu mer relevant om det har varit länge sedan du köpte. Prisstatistik från Association of Real Estate och Real Estate Agency Association visar att det genomsnittliga priset per kvadratmeter i norska hem har stigit med över 60 procent sedan 2003. Här måste man ta hänsyn till de många nya bostadsprojekt som kom ut på marknaden under denna period, eftersom har ett högre pris per kvadratmeter än återförsäljning , men stigningen i priserna på bostäder var långt ifrån tyst denna period.

Är du kund hos DinBank. nej? Vad tycker du om villkor och tjänster från internetbanken? Diskutera i debatten nedan.

Hur mycket säkerhet har jag?

För att få reda på hur mycket säkerhet du har för ditt lån, måste du ta reda på hur mycket ditt hem är värd på dagens marknad. Även lån erbjudande från DinBank kan tyckas långt utom räckhåll, finns det fortfarande mycket att vinna på att gå från att låna 80 procent av fastighetsvärdet till 70 eller 60.

För att ta reda på var du faller på denna skala behöver veta var mycket hemmet är värt - idag. Det enklaste, snabbaste och billigaste sättet att ta reda på hur mycket ditt hem är värt i dagens marknad är att använda vår bostäder tull kalkylator . Vi har fått feedback från flera av våra läsare att deras bank har godkänt räntan från vår bostadsskatträknare efter refinansiering.

Observera att räknarens resultat beror på beräkningsgrunden, det vill säga antalet hem som är till salu i ditt område just nu.Och i den gemensamma semestern är det vanligtvis tyst på bostadsmarknaden, så det finns något extra billigt - eller dyrt - till salu i ditt område, det kan göra skillnad i slutpriset.

Så varför inte utnyttja lugnet på bostadsmarknaden på sommaren och få professionell hjälp? Ett antal fastighetsmäklare erbjuder gratis värdering eller mäkleresatser. Du kanske vill hämta mer - för att få så bra en grund som möjligt. Om ingen erbjuder detta i din hemkommun, överväg att anställa en skattebetalare. Det kostar pengar, men det kommer troligen att vara värt det. Ett par tusen flaps till en skattebetalare idag kan betyda tusentals flingor sparade nästa år.

Det kan också vara värt att vänta på att mäklaren kommer hem från semester. Ett antal fastighetsmäklare hävdar att tullsystemet har löpt ut och att skattebetalarna inte får fluktuationerna på marknaden.

Läs mer: Priset har löpt ut

Extra stränga villkor

Running and changing? Trots att du har kommit fram till att du kvalificerar dig för DinBanks bra räntor, kan du bli besviken. Banken har lagt några extra strikta villkor. Lånet ges endast till självhushållshus, det vill säga fristående eller självhushålls lägenhet. Om du bor i ett bostadsföretag utesluts du automatiskt.

Banken gör också reserveringar avseende värderingen. De baserar lånevärdet, så kallade noga antaganden, inte marknadsvärde - och de kommer också att bedöma marknaden som helhet, var du bor. Om du har fått en värdering av en fastighetsmäklare, kommer de automatiskt att dra av 10 procent.

ADVERT

Mest populära