All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Nu kan du klippa skiffer med sax

Saxen skär genom skiffer med en smula känsla. Det verkar absurt att stå här och skära i sten, precis som att krossa en kex. Visserligen lite tyngre, men inte sämre än det kan göras även med skrymmande övre armar.

Brytglas har också en oregelbunden form. Materialet används i stor utsträckning för utomhusområden, som på uteplats golvet.

Skiffer är ett frostsäkert och mycket slitstarkt material som kräver lite underhåll.

- Många tittar på skiffer så komplicerat och svårt. Man måste ha rätt verktyg, och folk är stolta över att dra vinkelslipan, säger Ane Gorset, marknadschef på Minera Slate. De står bakom den nya skidbacken, som är ett verktyg för att klippa brudtärna med.

Skifersaksen kan hyras hos kakelförsäljaren, inklusive hos Tiles-bolaget. De tar ut 100 kr per dag plus en deposition på 3500 kr.

Skiffer är lättare att lägga till

En annan nyhet från Minera är tjockleksjusterade frakturer i Oppdal skiffer. Innan det fanns dessa endast i ojämna tjocklekar som kan anpassas, men när alla brickor har pre-mals till jämn tjocklek, kommer att arbeta för att lägga dem lättare.

- Dessa stenar kostar lite mer, men du sparar en hel del i både lim och arbetar, säger Ane Gorset, förklarar att limmet säkrar också bättre vid målgång i formen under.

LÄS OCKSÅ: Så trevligt det kan vara en klassisk stenterrass.

Skifersaksen skär stenen i raka kanter, bågar, hak och hörn. Du behöver inte makt att göra jobbet och det spelar ingen roll.

- Dessutom blir resultatet bättre, och den skurna kanten ger också gemensamma partierna bättre, säger marknadsföring Ane Gorset i Minera.

Att skära skiffer

* Lägg plattan att anpassa något under angränsande platta och markera med krita längs plattan.

* Klipp märket, använd saxens inre del.

* Tänk alltid på utnyttjandet av häcken. Välj den som bäst passar de som redan lagts till. Du skär bara raka kanter eller bågar. Du kan även skära hack om du behöver det.

* Vid klippning av hörn, lönar det sig att skära diagonalt mot hörnet innan man rör sig gradvis från hörnet igen.

* Om större delar av häcken skärs bort, skärs du gradvis mot valet - lite, inte allt på en gång. Lutningen skjuter dig inåt när du skär.

Att lägga till en skifferterrass är nästan som att lägga till pussel.

LÄS OCKSÅ: 5 fina rulltrappor

ADVERT

Mest populära