All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Nu kan du bygga ett våningsbyggnad i hela 50 kvadratmeter

vinterträdgård Birgit har byggt en mysig liten pärla i trädgården, som är både vacker att titta på och lugnande att sitta ner i. Foto: FOTO: Helge Eek

förenkling av byggregler, som infördes i år, innebär att du kan Bygg mer utan att söka.

Även tidigare endast tillåtet att inrätta en förvaring av upp till 15 kvadratmeter utan att söka, kan du nu bygga en enplansbyggnad i hela 50 kvadratmeter.

Men kom ihåg att det finns ett antal andra överväganden att ta innan du börjar.

Utställningar så här är det dock inga problem att ställa in så länge du har plats. Med de flesta större byggprodukter hittar du enkla byggsatser för både bås och uthus.

På så sätt kan du sitta ute långt på hösten. Vissa använder faktiskt uteservering hela året.

Med gamla fönster och rustika paneler kan du ge den en personlig touch. Tidningen Lev Landlig berättar hur det kan göras.

Dra nytta av rymden

Birgit Rønning i Eidsberg har skapat en partition så att hon kan maximera utrymmet. I det största rummet har hon möblerat ett mysigt litet vardagsrum med bord, stolar och många underbara detaljer.

På andra sidan väggen har hon ett bra bostadsyta för trädgårdsredskap och cyklar.

Hon har turen att ha en gammal ladugårdsdörr och grindarna som hon har satt i är de som hon måste byta i huvudhuset. Tillsammans med den gamla förvrängda panelen fick hon också byta ut, utomhusrummet ger oss intrycket av att leva ett långt liv.

Om du inte har ett gammalt hus kan du använda panel och windows från, följ sedan Finn. nr. Händerna på någon ger bort gamla dörrar och byggmaterial, vilket ger vardagsrummet den mysiga, nostalgiska känslan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Allt åter

FUN: Birgit Rønning in i en partition, och således både vunnit både vardagsrum och förråd. All inredning är återanvändning. Foto: PHOTO: Helge Eek

Birgit har inte isolerat sitt bud eftersom det bara används på sommaren. Hon tycker att det är trevligt att tända mycket ljus, ta stickkläderna och packa i en varm filt. Det finns också gott om plats för kompisar med god mat runt det lilla bordet.

Allt hon har dekorerat med är återanvändning och hon har satt upp vardagsrummet i samarbete med sin dotter. Här är bara fantasin som sätter gränser för hur du kommer att designa ditt eget vardagsrum.

Detaljerna landsbygden:

● Byt en gammal trappa mot en vägg och lämna krukor med örter roa sig i solen.

● Måla utomhus vardagsrummet i traditionell röd Jotun gårdsfärg, färgkod 154, som de gjorde i gamla dagar.

● Häng upp gamla blonda kepsar i fönstren. De finns ofta på loppor.

● Gamla zinkpärlor och hinkar är trevliga att plantera i och är bra för att dekorera framför vardagsrummet och i trädgården.

ADVERT

Mest populära