All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Nu kommer vi att ha lyx möbler ut

Nu, enligt ABCnyheter nämligen möbler för uteplatsen vara minst lika stor, snygg och bekväm som möbler har vi byggt i vardagsrummet - och lite till.

norrmän nya lyxiga vanor

- Jag kan bekräfta att det är definitivt en trend att ge uteplatsen på ett mer lounge-liknande stil än tidigare, avslöjar general manager Andreas Madshus på Expo Nova Furniture Gallery AS i Oslo till Bonytt. nr.

- Och många väljer att spendera lite pengar, förklarar Madshus.

- Det sägs att denna trend troligtvis är tydligare i länder med något mer soligt klimat än i Norge, men försäljningen ökar utan tvekan också här.

Madshus förklarar att de erbjuder många exklusiva utemöbler från italienska leverantörer som Paola Lenti, B & B Italia och Cassina.

SOM PÅ HOTELL: På Expo Nova säljer de utemöbler, inklusive varumärket Dedon - vilket ger mer än en känsla av lyxhotell. Foto: FOTO: Tillverkarna

KÖR OCH KÖP: Expo Nova i Olso är väl medveten om att nordmän nu vill bläddra i stora pengar för fina möbler till trädgården. Foto: PHOTO: Producent

- Det här är vackra möbler som i viss utsträckning ser ut som inredning, men tillverkas i specialutvecklade material som tål vatten och nattliv.

Detta är möjligt genom tjocka kuddar och bra stopp, medan vattnet dräner och materialet lätt torkar upp. Något som gör dem väldigt lämpliga för uteplatsen.

Kostnad

Engelska Gloster är känt för sina vackra och doftande utemöbler.

En två-sits utomhus soffa från den exklusiva tillverkaren, som säljs på Ballerud Garden Center på Høvik, kostar 38 000 NOK. Å andra sidan får du utemöbler som inte ser ut som andra utomhusmöbler - och det är nästan underhållsfritt och väldigt vattentätt, anser leverantören.

-Möblerna från Gloster är gjorda av plast Leisuretex, som påminner om Textil, förklarar Bente Grønlund på Ballerud Garden Center.

HYGGESTUND: Men den här på terrassen är vad det har varit för några dagar. Foto: FOTO: Tillverkare

- Tyget är ytbehandlat med PVC, och insidan av tyget är svetsat i alla sömmar.

Välj den bästa uteplatsvärmaren

Skumgummiematerialet på insidan släpper, om det fortfarande behöver regnfall eller två, vattnet rakt igenom och bakåt på undersidan.

Trots priset är möblerna populära.

vill ha kvalitet

Brand Manager på Slettvoll möbler, Liv Norun Moe gör ungefär samma trend att lägga större summor i möblerna till uteplats än tidigare har varit vanligt.

- Genom att välja utemöbler i ett högre prisklass får du mycket möbler med en mer naturlig design, förklarar Moe till Bonytt. nr.

- Dessa har slitstarka material som tålar både frost och värme mycket bra och kan därför lämnas utomhus hela året, vilket vi har intryck av att kunderna vill ha.

Moe säger att i Slettvoll Furniture använder de polyetenmaterialet i sina utemöbler.

KLASSIC: Vid Slettvoll Furniture menas även att nordmän väljer kvalitet över pris. Foto: Foto: Tillverkaren

- Polyeten är extremt tålig och lätt att underhålla, samtidigt som det inte skadar miljön genom förbränning.

Gården ska se ut som en presentpåse.

Moe tror att du får den kvalitet du betalar för.

- Rimliga varianter av denna typ av möbler har mycket lättare att få sprickor och sprickor i materialet.

Flytta vardagsrummet

Det har varit en tydlig trend att spendera mer tid och pengar på uteplatsen. Många investerar i terrasser, solskyddsmedel som kan fjärrstyras och grillas vilket gör att alla sydamerikanska blir gröna av svartsjuka.

- Terassen har blivit ett användbart utrymme i mycket större utsträckning än det var innan, avslöjar Eva Kaas Ibsen på danska Designdelicatessen. dk.

- Det finns förmodligen mycket anledning till att vi nu vill göra uteplatsen så bekväm som vi är i vardagsrummet.

Ibsen anser också att det har blivit viktigare att ha en helhet mellan inifrån och ut.

UNDERHÅLLSFRITT: Dessa möbler från Slettvoll är trevliga att titta på och lätt att göra. Foto: PHOTO: Producenten

- Vi kanske inte vill att stilen ska sprida så mycket mellan hur vi gör det inom och utanför.

Tio inspirerande terrasser

norrmän gillar att spendera pengar på sina hem

Liv Norun Moe tror att trenden med att spendera pengar på insidan - oavsett om det är i vardagsrummet eller på terrassen, är något som ligger nära John Smiths hjärta.

- I Norge har vi alltid lagt stor vikt på att renovera och dekorera vårt hem. Det här är viktigt för oss eftersom hemmet är en plats för att samla både familj och vänner, förklarar Moe.

- Dessutom är vintern lång och vi kommer att vara bra där vi bor. Fokus på att visa ett nytt och nyskapat hem har vuxit med bloggare, vilket i sin tur har ökat intresset för inredning som en hobby.

Moe förklarar:

- Hemmet har på många sätt blivit en prestationsarena.

- Vi visar status och står i våra hem. Nu när huset har blivit perfekta blir utomhusytan den nya prestationsarenan.

trendig stil till ett överkomligt pris

Skapa en bålpanne tio minuter

Även om du inte har 38 000 ponny upp för en ny soffa till terrassen, det finns många prisvärda alternativ.

Möbler återförsäljare såsom Ikea, Jysk och levnads- och är känd för att vara snabb ut med billigare alternativ till den dyraste trend möbler.

Modul soffor att terrassen är nu i de flesta återförsäljare av trädgårdsmöbler, och det borde inte vara svårt att hitta en ni båda gillar och har råd med.

Vad är det mesta i?

Madshus på Expo Nova håller en knapp på snäva möbler i lounge stil; så soffor, stora kuddar och bekväma djupa stolar - komfort är ett nyckelord. Andra svär till den svagt grova industrisilken, som länge har ravited trendsättare och interiörbloggers över hela landet.

Ikea, för sin del, tror att vi kommer att ha fler färger inne på terrassen - som de tror också att det har blivit den nya vardagsrummet:

- I år kommer säkert täthet och den skandinaviska enkelheten bryts upp av färgglada och humoristiska detaljer, förklarar kommunikationsrådgivare hos IKEA, Siv Elizabeth Egger, till Bonytt. nr.

IKEA: Ammerö-serien från Ikea kommer i moduler och kan enkelt monteras till den sittgrupp du vill ha och rymma. Från 850 kr för en enskild modul. Foto: Foto: producent

LIVING: Denna modul soffa från Living passar fint i trädgården som om den urbana takterrassen. Soffmodul kostar 3995 kronor. Puff kostar 1995 kronor. Foto: Foto: Tillverkaren

- Här håller vi en knapp på den ljusa gula och stöt rosa - det kan lägga till färg till en existens och uteplats.

51. 000 skiljer dessa terrasser

Se också:

Här är favoriter till uteplatsen

Låt dig inspireras av våra vackra uteplats bilder till Inspiration Guide

Utflyttning: Terassen blir nya vardagsrum experter tror. Foto: Foto: Producenter

Hur kommer uteplats perfekt

Ny uteplats 10 000

Detta ger färre tårar under förlossningen

kvalitetsmedvetna: norrmännen är mest entusiastiska i världen att lägga pengar i sina hem - Nu gör vi detsamma för trädgården och uteplatsen. Foto: PHOTO: Tillverkare

ADVERT

Mest populära