All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Nu Vi tvättar markis

Pollen, fett, sot, vägdamm och surt regn. Allt ligger på husets vinge - markisen. För att hålla markisen ren så länge som möjligt ska den tvättas varje sommar och höst. Om du lämnar förtältet orörd, kan det enkelt få jord och gröna. Det betyder mörka fläckar och en exponerad yta.

Borta med alger

Det finns ett antal produkter som är lämpliga för awning och markisimpregnering. Markisen från Hagmans är ett effektivt rengöringsmedel som säljs av Industri- och Boliggulv AS (IBG). Kristoffer Amundsen från IBG säger att rengöringen tar bort fett, sot, alger och mögel.

impregnera samtidigt

Road damm, sot, surt regn och smuts korroderar bostads vingar. För att hålla dem rena måste de tvättas på sommaren och hösten.

- Markisen kan också användas på andra utomhustextilier, till exempel baldakiner och kuddar. När du först börjar tvätta, rekommenderar jag också att impregnera markisen. Då får du en vatten- och smutsavvisande yta. Hagmans markis impregnering anpassad grövre tyger och fungerar för alla typer av markiser. Det är en spray som är lätt att använda. Men se till att du använder tillräckligt. Skiktet ska vara helt fuktigt, säger han.

Starka saker

Seleaclean Ideal Wash från Krefting är också ett effektivt koncentrat som är perfekt för att tvätta textilier.

- Perfekt Wash är lika stark som Kraftvask men innehåller inga lut och kan därför användas på de flesta rengöringsuppgifter, såsom externa tvätta hus, bil, båt, husvagn, jordbruksredskap, stall, utanför ladan, textilier, mattor, plast möbler, markiser och båtskydd. Sink inte innehåller färgämnen, klor-, parfym, alkali fosfater, varvid nämnda pansar Løvaas i Krefting.

Skölj trädgårdsslangen

Markisen från Nitor / Alfort kan spolas med trädgårdsslang. Du kan också tvätta bordsduken med mildt tvålvatten.

Alfort & Cronholm har också markis på marknaden med eget varumärke Nitor. Deras markisen och kapell rengöring bort mögel, alger och smuts från utomhus tyger. Agent kommer bekvämt ejektorflaske som ansluts direkt till en trädgårdsslang och sprutas ut ur tältet. Flaskan säkerställer att doseringen är korrekt.

Roll i torr tyg

Om du tvätta med mild tvål eller specialprodukter, är det viktigt att komma ihåg att tyget ska vara helt torr innan du kastar markisen ut. Om du rullar i ett fuktigt markis kan det orsaka mögel och mörka fläckar. Och då är vi så långa.

ADVERT

Mest populära