All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Nu har vi rengöras golvet ...

att skjuta skrymslen och vrår i både lådor och skåp och väggar och tak, deadlines är vanligtvis små när stressnivån ökar, och det blir bara färre och färre stängda dörrar igen på julkalender.

Men julrengöring måste tyvärr göras. Så torka bort alla rötter, kolla din favoritmusik och börja! Om du följer några enkla tips kan jobbet vara lite lättare för dig.

Mop och Microfiber

Butiken är nästan överflödig med nya rengöringsmedel. Och du är en av tvivlarna som fortfarande tror att lång borste, tvål och golvduken är fortfarande det bästa, bör du nog fortfarande ta en titt på de nya produkterna. Mikrofiber är ett material som alltmer svär till. Torken renar rent med och utan vatten och tvål är överflödig.

En mopp är både snabbare och bättre för ryggen än traditionell långvarig rengöring, liksom att vara renare! Rädd att du kommer att sakna den gröna såsen? Det är ganska möjligt att sätta en liten skål med grön tvål under soffan, så att du fortfarande kan njuta av den rena lukten.

Första och sista

När du gör rätt städning kanske du vill börja inredningen. Det vill säga inuti lådor och skåp. Fortsätt sedan med dammtorkande mindre ytor, såsom bildramar, bokhyllor, lampor, listor och TV: n. Slutligen är det dags att tvätta de stora lägenheterna, som vägg, tak och golv.

torr och våt

Enligt Tobias Andersson i Jordanien, är så mycket som 90% av all smuts och damm i våra hem torr. En bra rengöringsregel vid rengöring är att torrt damm och smuts avlägsnas bäst med kemtvätt. Om färgat eller smutsigt vatten appliceras, avlägsnas det bäst med fuktig rengöring.

Normalt brukar räcka med kemtvätts golv och större ytor, men när du tar en riktig storstädning till jul, kan det vara okej att komplettera med lite vatten. Det bästa är dock att dammsuga eller torka golvet först. På så sätt tar du bort damm och hår innan du tvättar, vilket eliminerar problemet att dammet bara flyttas. Då kan du gå över med en fuktig mopp i åttiotalet rörelser.

Titta på ryggen

Traditionell rengöring med tyg och tvätt kan vara mycket stressande för din rygg. När du tvättar det är det viktigt att du använder nedre delen så mycket som möjligt och räta ut benen. En mopp med utdragbar skaft är till hjälp när du tvätter golv, tak eller väggar. Genom att justera längden på skaftet till din kropp kan du hålla ryggen rak och rak under hela tvätten.

Disinfection

Om du desinficera eller rena ytor i hemmet, det blå Arcus Chemicals vara ett användbart verktyg. Inom en minut tar den bort alla typer av bakterier, virus, svampar etc.från ytan. BlåRens kan användas i toaletten, diskbänken, bänken, datorn, telefonen, hushållsapparaterna och så vidare.

ADVERT

Mest populära