All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nu går vi för guld hemma

Winter hetaste inrednings trend - maximal ism - fortsätter, men i vår vilja och få en ny och något annorlunda minimalism, som vi norrmän kommer att gilla bättre än de tidigare var lite förklädd och tätt.

- Det är lite roder i formerna och lite rager. Vi gillar att ha det bra och ha det bra, säger Bjørg Owren, VD för IFI, Informationsverket för färg och inredning.

Häng en filt över stolen, lägg ut telys och kubbelys i mängder, ha blomstervaser och stora fat på borden.

Matt och glansig längs

Den svart / vit i det inre började komma för några år sedan och nu spricker det med produkter i dessa färger: tapeter, textilier och mattor och mycket mer.

- Vi ser mycket av stora prydnadsmönster och blandningar mellan blanka och matta ytor, varvid nämnda Bjorg och visar upp en vitt tyg siden med svart barock inspirerade blommor i Flockprint.

Utöver de stora barock-inspirerade mönster är stiliserade natur motiv såsom löv, grenar och blommor gemensamma med textil, glas, vaser och allt porslin.

- Liknande mönster finns också på tapeter och tjocka filtar, säger hon.

Skapa ett lager

Använd tygskikt på lager och häng upp persienner tillsammans med enkla gardiner i bomull eller linne. Men gärna försöka att tänka om:

- När du får den gamla goda spetsar i svart, vilket ger en annorlunda och mer dramatisk uttryck en i vitt, säger Bjorg.

Guld, silver och brons

Side vid sida med svartvitt, Metallic look är en annan viktig trend på vårens inre bild. Färgskalan innehåller mycket grå som går emot silver, brunt som går mot brons och stora delar av guld.

- Metallic vi ser mycket på tapeter, textilier och mer. Och alla färgtillverkare har guld- och silvermålningar som ser väldigt realistiska ut så att du kan måla din egen guldstol, säger Bjørg.

I butikerna finns det många textilier i denna stilriktning; silke med guldbroderi, bomull med pärlautskrift, svart tyg med silvertrådsstavar, tunt nät i guld och bronsfärgade tomma tyger till exempel.

- Dessa läkemedel kommer i alla prisklasser, från billiga till dyra, säger Bjørg Owren.

ADVERT

Mest populära