All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Nu ser vi först hur stor det blir. Och det blir helt perfekt!"

Efter några veckors avveckling av byggandet gick byggnaden fram i slutet av oktober. I början av december var byggnadsstället borta, och huset blev nästan färdigt. Från utsidan, åtminstone ...

  • Vi följer Villa Talmoen mot hemmafruen i serien Hjälp, vi bygger hus . Se alla inlägg i serien här.
  • Läs också: Det här är hjälp, vi bygger hus.

Se processen steg för steg:

26. Oktober - takstolar på plats

Efter att vägkonstruktionen på andra våningen kom upp och takskenorna var monterade så kunde vi plötsligt se konturerna i hela huset. Nu såg vi först hur stor det blir. Och det blev bara perfekt! (Allt foto: Vegard Talmoen).

Läs också:

Att skriva en planeringsprogram som kommunen godkänner

att vända sig till kommunen för att bygga bostäder kan ta lång tid och kosta mycket. Den här guiden visar vad du ska göra för att få ut det mesta av processen ...

21. November - första klädväggen 999> snickarna kör trycket på huset. Det är inte nödvändigt att köra det redan, men Mesterhus väljer att göra det här även på grund av att eventuella fel blir mycket enklare att korrigera innan väggarna är klädda. Gränsvärdet är 2,5, medan vårt hus mättes på 0. 85. Det är otroligt bra, och grunden är att det viktiga tryckprovet senare när väggarna är klädda kommer också att vara bra.

Här ser du alla nya byggregler för 2017.

  • Det är det senaste trycktest som införs och kommer att rapporteras av Resco som oberoende kontroll.

2. December - Klä ut snart Done

När jag kom fram till tomten idag, var de nästan klara med plagget. En av snickarna hade på bordet på framsidan av huset medan han hade på sig andra kläder. Båda kortväggarna var klädda.

Läs också:

7 grepp som ökar husvärdet

Om du säljer eller värderar värdet på ditt hem borde du göra dessa förberedelser innan du bjuder in fastighetsmäklare eller potentiella köpare.

Slutet på listan runt fönstret, den som pekade ner till vattenskivan, var färdig målad. Det var otroligt bra eftersom det blir svårt att komma dit efter allt är monterat.

7. December - färdigt hus

färdig med sista rester av beklädnad och notering utanför, och snickarna har börjat med skiljeväggar inuti. Nu får vi se hur stora rummen är, det blir roligt!

9. December - färdig utanför, stilad bort

Läs också:

"Vi ligger på golvet för ett tag innan vi bestämmer oss för att bryta allt"

Golvet gick från himmel till helvete på kort tid.

ADVERT

Mest populära