All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nu behöver vi inte nycklar

- Jag tycker att det är super trevligt att inte använda en nyckel alls, säger Benedicte Solhjell från Bærum. Hon bor i ett fristående hus på Jar med man Egil och döttrar Charlotte (9) och Marie (5).

Benedicte föll för lösningen efter att ha sett ett foto av låset Yale Doorman, där du helt enkelt anger en personlig nummerkod för att öppna dörren. Samtidigt inaktiveras inbrottslarmet utan att behöva använda antingen en nyckel eller ett varningschip.

Samspelet mellan låset Yale Doorman och appen säkerställer en säker och smart kontroll av utgångsdörrens säkerhet.

- Vi fick mycket från Verisure och bestämde oss för att byta till deras larmlösning. Vår dotter har också ett behov av att låsa in och med ett larmsystem anslutet till dörrlås, hon behöver inte ta hand om en nyckel - och vi känner oss säkrare, säger Benedicte. I kombination med smart lås och app kan familjen Solhjell styra och övervaka de viktigaste sakerna att göra - även om de inte är hemma:

- Det är lite stress att kräva en nioårig kunde stänga av larmet, men nu behöver Charlotte bara ange sin personliga kod i sex siffror, och sedan öppnar dörren och larmet är avstängt. Dessutom kan min man och jag se igenom mobilappen som hon har låst in hemma, förklarar Benedicte.

Läs också:

Små tvättenheter från Alape

Det omfattande utbudet av små tvättenheter från Alape erbjuder estetiska och samtidigt funktionella lösningar för utmanande rumssituationer.

Hanterar hem med mobil

Fler och fler nordmän utnyttjar smartphoneens förmåga när det gäller att styra enheter i huset.

- Många tycker att det är komplicerat, men appen är väldigt lätt att använda, säger Cecilie Knudsen, informationschef på Verisure. Hon är nöjd att antalet användare fördubblades förra året, och nu använder 60 000 husägare sin app för att styra larm och mer.

Den optiska rökdetektorn växlar snabbt om något går fel.

- Det finns en sensor i rökdetektorn som mäter husets temperatur och fuktighet. Och med en smart kontakt ansluten till elektriska apparater kan du slå på kaffebryggaren under en viss tid, se till att järnet är avstängt och kontrollera lamporna i huset när vi inte är hemma.

- Ja, många använder en Smartplug som extra säkerhet på kaffebryggaren eller TV: n, eller för att sätta upp värmaren på stugan när den är på väg. Du kan köpa sådana lösningar någon annanstans, men hos Verisure kan du styra allt med en app, säger Cecilie Knudsen.

Läs också:

Trendig att vara nyckeln

Flera norska husägare har nu börjat övergången från nyckeln till elektroniskt lås och visar nya branschnummer.

Inga nycklar på vägen

Men det är fortfarande dörrlösningen som har betydat mest för att underlätta vardagen för familjen Solhjell, menar Benedicte.

- Det är till exempel mycket trevligt att kunna låsa upp dörren för rengöring flicka medan jag sitter på jobbet. Eller när min mamma gick in i huset och började röra med nummerkoden - jag satt vid ett möte i Bergen, men genom appen kunde jag lätt öppna dörren till henne.

Med appen kan du kontrollera om dörren är låst hemma.

Dörrlås automatiskt när någon lämnar huset, och du kan aktivera larmet när du sitter på bussen. Och om, till exempel, Benedicte har glömt att stänga veranda dörren, app berättar henne om detta.

- Vad händer om elektroniken misslyckas och du plötsligt inte kommer in i huset?

Läs också:

Hur cyklamen att frodas

Få cyklamen att frodas genom att underlätta. Vi ska berätta för dig hur.

- Vi har inte haft några problem hittills. Låsen varnar också när det är dags att byta batterier, men vi har en lögn utomhus utomhus, säger Benedicte Solhjell.

Alarmfakta

  • Verisure-larmsystemet varierar med den typ av bostad du har (priset blir högre ju fler bottendörrar som ska säkras). Baspaketet kostar från kr 2790 vid uppstart.
  • Den faktiska låsen - Yale Doorman - säljs av Trioving, men har ett elektroniskt chip från Verisure, så att du kan styra allt via en app på din telefon. Låset kostar $ 4900 helt installerat, men köper du låsa och chip f. Ex Byggmakker och installera själv, du kan få ner priset till 3500.
  • Appen hanterar eld och inbrottslarm, dörrlås, ljus och andra elektriska apparater (med av en så kallad SmartPlug).
  • Sektorlarm har också en egen app som låter dig styra larmet och meddelar dig när någon låser in och ut ur huset.
  • Lokala leverantörer runt Norge använder i allt högre grad appen för att styra larmkraften. Exempel är Lyse i Syd Rogaland och Østfold Security Service. Kolla dina lokala leverantörer!
ADVERT

Mest populära