All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu köper vi nya hem

Den här veckan passerar Selvaag Bolig 100 sålda lägenheter. Det är mer än den totala försäljningen för 2008, rapporterar Finansavisen. Också andra utvecklare tidningen har varit i kontakt med rapporter om försäljning över alla förväntningar.

Hur mycket är ditt hem värd?

Ta reda på med vår kalkylator

En ny fjäder i bostadsmarknaden

I slutet av året ökade försäljningen av lägenheter i utvecklarens projekt om Loren stoppas. Sedan dess har de sålt 50 enheter. Nu planerar utvecklaren nya projekt.

- Hur situationen var i höst, det var inte en fråga om att starta någonting. Nu tror jag att vi börjar under året, säger Baard Schumann i Selvaag Housing till Finansavisen.

Det finns speciella hem för familjer som är populära.

Läs också: Dessa bostäder kommer att öka snabbast när marknaden vänder.

riskabelt?

Smart: Kontrollera utvecklaren!

Man kan aldrig försäkra hundra procent mot en utvecklare går i konkurs, men det finns fortfarande några saker du bör kontrollera och se till är i ordning innan du köper:

  • Brønnøysundregisteret
  • Ansvar
  • Referenser
  • Standard kontrakt
  • Industry Organization
  • Expertis
  • Tender
Läs mer på konsument~~POS=TRUNC webbplats

Nya bostäder säljs som Freehold egenskaper och kooperativ. Även om det finns sannolikt större hörbarhet bland utvecklare nu än före toppen av bostadsboomen är det värt att kontrollera vilka rättigheter du har om utvecklaren ska gå i konkurs.

Figur från Prognoscentret visar att antalet konkurser inom byggbranschen ökade med hela 31 procent under de tre första månaderna i år.

- När utvecklaren går i konkurs, förlorade både motparten och majoriteten av rättigheterna till huset köparen, säger biträdande direktör Roger Helde Consumer rådet i ett uttalande. Nu önskar konsumentrådet myndigheterna att vidta åtgärder.

- Konsumentrådet anser att säkerhetskraven måste ökas väsentligt så att konsumenterna får ett skydd som faktiskt fungerar ", säger Helde.

Vad gör du om bostadsbolaget går i konkurs?

ADVERT

Mest populära