All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vakna vaknar nu!

Idag upptäcker många maestrier inuti huset. Myror går vanligtvis genom små sprickor och hål i huset.

- Myror som vaknar om vintern faller utanför är hungriga och letar efter mat. För tillfället finns det lite mat att ta reda på, så de går in i huset, säger Peter Hjuler i Bayer Garden.

Vissa kolonier av svartjordmyr kan också ta permanent bostad i isoleringen med isopor, till exempel under badrumsgolv.

- Där kan de gnugga tider och förvärva områden som ger både kyla och värme. Kondensat från vattenrör gör det möjligt för dem att komma åt vatten, säger Hjuler.

Därför är badrum, kök och tvättstugor särskilt utsatta för ovälskade buggar dessa dagar. Lyckligtvis är de flesta myror vi upptäcker inuti bostadshuset små, svarta jordskallar, som inte orsakar fysisk skada på byggnader som loggarna gör. Räkorsteg i träet de bor i.

Bo under hus

Dronningen och själva maestrummet kan vara nästan omöjliga att upptäcka.

- Jordmaur är obekvämt att ha ett hus och växer snabbt under sommarmånaderna. Det är viktigt att bekämpa en maestro så fort du upptäcker myror i huset, säger Peter Hjuler.

På våren bör vi ägna särskild uppmärksamhet åt livsmedelshygien. Torka maten snabbt, till exempel på köksgolv och köksdisk. Det finns många typer av motgift på marknaden, och enligt Bayer använder vi ofta motgift på fel plats.

- De flesta svär på samma typ av strutpulver som människor har använt i årtionden, men det är svagheten att det bara tar myror som är i kontakt med pulvret, säger Hjuler.

Monk Queen måste dö

Inomhus är det lämpligt att använda en örnlåda med granat kött eller en spray, på platser där myrorna går vidare.

- Detta sockergranulat, Baythion, innehåller en aktiv substans som mitten tar till boet. Således kan du utrota både drottningen och hela maursaumfunnet, säger Hjuler.

Målet är att maurdrottningen ska dö tillsammans med hela mauren. Utomhus kanske du vill använda myror spraya runt vattnet och dräneringsrören och på terrassen eller stryka pulver med samma aktiva medel.

- Vi vet att väldigt många maurkolonier lever under steniga ädelstenar i trädgården. De kan vara svåra att nå med några traditionella medel. Därför rekommenderar vi en ny typ av vattenfyllning på sådana platser.

Blandat med vatten och penetrerar maurilsna under grottorna, vilket har en lång varaktighet.

- Godkända motgift bör inte vara akut farligt för barn eller husdjur, säger Peter Hjuler i Bayer Garden.

ADVERT

Mest populära