All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu kommer TV-apparater med äkta 1080i

[Ugjyldig objekt (NAV)]

[Ugjyldig objekt (NAV)]

För att en TV för att säljas som HDTV klar måste den uppfylla ett antal villkor som tillsammans ger rätt att pryda HD-Ready-logotypen. Men du trodde att detta satte punkt för den förvirring som du måste tänka igen:

Om vi ​​ser utomlands är minst två HDTV-format som används för närvarande, och poängen är att endast ett fåtal av dagens HD-ready TV har tillräckligt bra specifikationer för att klara det högsta format som heter 1080i. Det är först nu att tv-apparaterna med en upplösning av 1920/1080 (1080i) börjar bli tillgängliga för normala ?? priser. Det innebär att 99 procent av alla HD-färdiga TV-apparater som för närvarande säljs på den norska marknaden måste anpassa bilden i allt större utsträckning.

Se tre modeller som hanterar 1080i utan skalning

Se predikterna till Expert från hemmabio. com

De två HDTV-format

Medan de vanliga tv-sändningar i Norge PAL-systemet har 576 rader med information för att skryta om, (i USA har NTSC med 480 linjer), en high-definition broadcast dyker upp mot 1080 linjer och den höga upplösningen är således en av anledningarna till HDTV-format ser så bra ut på de stora kompatibla TV-apparater.

Med två konkurrerande HDTV-format i bruk finns det fortfarande ingen överraskning att diskussionen bland entusiaster om vilken standard som är bäst är rejäl:

  • Är 720 som har en upplösning på 1280/720, eller
  • 1080i - som har en resolution av 1920/1080?

Slutsats Besvara?

Eftersom HDTV kom i USA 1998, har de flesta TV-bolag valt att hålla sig till 1080i (där står för interlaced) standard, och det är också Canal Digital har valt sina HDTV-sändningar så snart lanseras .

- Båda formaten använder allmänna MPEG2-komprimering, vilket innebär att en bild kommer att vara ungefär en megapixlar med 720p, de två megapixlar vid 1080i, bekräftar Rune T. Larsen från Home. nr. Men kom ihåg att de flesta megapixlar inte är synonymt med högre kvalitet i ditt vardagsrum. Eftersom bandbredd är begränsad krävs det starkare kompression vid 1080i än vid 720p. Och desto fler HD-kanaler ska drivas in i systemet ?? desto större blir det här problemet.

- Anhängare av 720p hävdar också att deras progressiv scan format ger mjukare övergångar vid snabba rörelser, är nyckelordet sportsändningar, än vad som är fallet med interlaced teknik som används vid 1080i, fortsätter Larsen.

Har du undrat om du köpte en HD-klar TV som ?? bara ?? visar 720p?

Svaret är nej. Du får mer information i bilden, desto högre upplösning, men hög upplösning är inte den enda som betyder något.

Oavsett om du gillar TV-tittaren är imponerad av bilden på en TV kommer också att bero på ett antal andra faktorer, inklusive pixlar densitet, TV: ns kontrastförhållande, responstid och så vidare.

Även om det inte är optimalt för en tv måste skala bilden, behöver det inte finnas någon katastrof. TV-producenter skalningsteknik blir mer effektiv, och även de mest fanatiska 1080i trailer måste erkänna att HDTV-signaler som visas på en HD-ready TV med en upplösning på 1024/720 är mycket bra, även här bilden måste skalas ganska kraftfull. Panasonic TH-37 PV500E är ett bra exempel.

Det viktigaste för att leta efter i dag är därför enligt vår mening kontrast och ljusstyrka, TV har DVI / HDMI-ingång, och hur TV fungerar med en vanlig TV-signal. I detta avseende verkligen HD Ready standard en viktig egenskap, eftersom det tar hänsyn till de anslutningar som behövs för att visa HDTV-signaler kommer.

Håller du med eller är oense? Säg din åsikt i diskussionsgruppen nedan, eller tryck på länkarna till höger för att läsa resten av artikeln.

ADVERT

Mest populära