All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu vill de att utmana Sök

NEF sänker band till Finn. nej och starta en konkurrerande bostadsportal, skriver Finansavisen idag.

- Vi har tagit ett intitativ att se om fastighetsbranschen är redo att göra detta, och tanken är att detta kommer att ägas av olika fastighetsbolag, som tillsammans driver tjänsten säger Christian Dreyer, chef för NEF till DinSide. "Detta är redan gjort i Danmark och Sverige, där mäklarfirmor äger bostadsportalerna.

- Det initiativ vi har tagit är att många mäklare har bett oss att göra detta. Många har uttryckt sina åsikter positivt, medan vissa är skeptiska. Sammanfattningsvis verkar det som om vi har en stor majoritet, men det är fortfarande att se vad vi landar på, säger Dreyer.

Han understryker att NEF inte kommer att gå in som äger, har de tagit initiativet, men att det finns olika mäklarfirmor som tillsammans äger ett hem portal. "Vi har gjort ett slutligt fall, eftersom det nu är upp till mäklarfirmor att bedöma om de kommer att gå för", säger Dreyer.

NEF har redan ingått avtal om att använda tekniken från bostadsportalen Ny. nr.

Trött på mäklare tomma fraser: Hur fick han en helt unik egenskap annons

utestängande överenskommelse

Sök. Nej idag har nästan ett monopol på bostadsannonser, trots att det finns och har varit fler konkurrenter på planen. Förutom Ny. inga andra små aktörer, Tinde och Zett. Ingen av dessa har lyckats komma ikapp med Finn. nr.

Vad gör du för att få vad de inte har gjort?

- Nu är det ännu inte beslutat att vi kommer att lansera, men till det realiseras, vi gör det med en exklusivitet på vår hemsida.

Detta innebär att om du väljer en av de mäklare som är medeägare till den nya bostadsportalen, är detta den enda platsen du vill annonsera online. Du kan fortfarande annonsera i lokala tidningar, etc. - på papper.

Dreyer tror inte det kommer att bli en avskräckande för kunderna, och räknar med att eftersom det inte finns någon avsikt att fördubbla täckning, bör att trafiken säkras.

- Vi måste göra arrangemang så att kunderna inte är skadade. Om det är så kommer vi snabbt att se till att alla kunder vet att det här är online, säger Dreyer och tillägger: "Så länge du har unikt innehåll är det relativt enkelt att flytta marknaden online.

Överstiger 24-timmarsregeln: Uppfylldes av säljskylt på displayen

Tävlar med partner

Idag samarbetar NEF och Real Estate Associations Association (Eff) med Finn. nej och Econ Pöyry om den månatliga bostadsprisstatistiken. Dreyer tror dock inte att det nya förslaget kommer att förstöra detta.

- Vi har ett bra förhållande med Finn, det är inte vad det handlar om.Det här är en följd av vad vi tycker är en naturlig struktur, baserat på exempel från Danmark och Sverige.

Vad tycker du om detta balansakt där mäklarfirmor både att placera annonser på nätet - och sätta priser?

- Det är inte alls avsedda för oss att driva upp priserna - kunder kommer att uppleva det positivt jämfört med den nuvarande kostnaden, säger Dreyer.

ADVERT

Mest populära