All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Nu kommer reptilerna in i ditt hus!

Ett Småkryps Liv gör sig nu redo för övervintrande, och söker därför nå in små sprickor i väggen i huset, där det är bara om rätt.

Några av dem kommer in i huset, men de dör ett tag eftersom det är för torrt inomhus. Det är därför du kan hitta dem halvdöd eller dö på till exempel källargolv.

I dessa dagar upplever skadedjur företag ökade efterfrågan från människor som vill ha hjälp att bli av med de ovälkomna gäster.

Framework i

En av de viktigaste områdena är: tätningar väl vid fönster, källare dörrar, ventilationskanaler och rör.

- Särskilda hyll fönster är en plats där det ofta är sprickor mellan rammen och väggen. Fönstret ligger nära marken, vilket gör det enkelt, säger biolog Stein Norstein i Anticimex.

Smoky Trio äter inte hos ditt hus, men lever av växter och död organiskt material. Det är därför de njuter av sig i en massa ruttna växtavfall. Har du högar av löv, döda växter och gräs nära husets vägg, ökar chansen att få de små i. Detsamma gäller om du har en komposthack nära husväggen.

Om man mycket störd, kan det också vara klokt att ta bort blommor slip som är nära husväggen, och inte heller skapa en grusgång där.

Du transporterar ofta korvdjur till dig själv. De kryper in i leksaker, trädgårdsmöbler och andra saker som ljugit på marken på natten och går med som blinda förbipasserande. Postkassen är också en favoritplats att bo, så det gör inte ont för att skaka tidningen lite innan du tar den med dig. Dessutom kan tvätt som hänger ute besökas av saxager.

- Crawlersna kommer också in genom öppna fönster. Jag råkar inte folk att stänga fönstren, det är bra att lufta. Men du har en buske når upp till fönsterhöjd, är det bra att veta att detta kan fungera som trappor för små gäster, säger Norstein.

Läs också:

För att ta bort dagg effektivt från Bilruter

Dagg på bilrutor kan variera från irriterande till livshotande. Lyckligtvis finns det ett knep som ger dig tråkiga fönster på några sekunder.

Inte skadedjur

Varken Tvestjärtar (även känd som klypedyr), gråsuggor (har flera namn: kaffe skalbagge, munkelus, tussalus och flaska troll) eller Millipede anses skadedjur. De irriterar bara människor genom deras närvaro. Inte heller kommer de att lyckas omfamna sig om du har tagit dem in i huset.

Den fuktiga sommaren har haft lite att säga för beståndet.

Det finns inte mycket sax i år, men sena sommaren är den rätta säsongen för dem. Det ökar alltid på sommaren. Samma sak gäller lårbenet. Skruvrulle är i allmänhet mycket hela tiden.

Spindlar och möss

Spindlar är också mer under hösten, även om de är året runt. De kan bli ganska stora, men gör ingen skada. De drar också nytta av att äta andra insekter.

- Om du har många av dem kan det indikera fuktskador någonstans i ditt hus, säger Stein Norstein i Anticimex.

Spindlarna kommer på samma sätt som korvdjur, rynkor och lår. Om luftkanalerna saknar insektsnät är det också en favoritinsats.

En poppande mus över golvet ger ett större intryck än de fyra ovanför tillsammans. Ett ställe att leta efter möjliga ingångar är att kontrollera övergången mellan källarväggen och beklädnaden på väggen.

- Det kommer att finnas ett naturligt mellanrum mellan överläggspanelen och de två underlagen på varje sida. Om du har möss i huset och inget nät på denna plats finns det en god chans att det har blivit så, säger Stein Norstein.

ADVERT

Mest populära