All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Nu, trä golvet som har en pinne

Kreativ ledare i Fargerike kallar det en golvrevolution, och ifi. Nej berättar om dramatiska förändringar i försäljningen av golv. Nu finns det 1-polig parkett som gäller.

Hemmet i hemmet har varit mer fokuserat de senaste åren, och människor blir alltmer oroade över deras golv. Det har skett en förändring i människors preferenser, och en klar golvtendens har rapporterat sin ankomst. Den 3-poliga parketten som har regnat på toppen i många år har nu överträffats av 1-polig parkett.

- Från tidigare redogöra för 70 procent av lövträ försäljning i ett av de största lövträ leverantörerna har nu försäljningsstatistik för 3-stav ekgolv gjort en helomvändning. 1-stavsgolv är den nya, skriver ifi. nr.

Förändringen beror på mer fokus på golvet.

Enligt experterna är förändringen av försäljningen en generellt högre fokus på golv.

- Vi ser att människor har ett mycket mer medvetet förhållande till vilket golv de vill ha. Människor är angelägna att ge husstil och karaktär genom att välja fler exklusiva våningar. Husets största möbler har på många sätt fått den uppmärksamhet den förtjänar, säger Wengaard vid RBI Interiør.

Också enligt ifi. Nej, det har varit en stor förändring i människors fokus på golvet som en del av inredningen.

- Som informationsbyrå har vi alltid en överblick över allt nytt på marknaden och vi har märkt en explosion i dessa golv under de senaste 1-1, 5 åren. Tidigare var 3-ektade ekparken det säkra valet för många, men vi ser att detta har förändrats avsevärt. Nu har alla tillverkare ett brett utbud av 1-stavta mattor, säger Bjørg Owren, VD för Ifi. nr.

NYA FÄRGSTRENDER: Färgerna på golvtrenderna har förändrats dramatiskt under det gångna året och en halv. Foto: PHOTO: Colorful

RUSTIC STYLE: Den rustika stilen har länge varit populär i interiören. Nu ser vi att det också är tydligt på golvetrenderna. Foto: Foto: Ifi

Vi investerar i dyra golv

Så lätt att du får ett nytt golv

- På golvet, har vi nästan gått igenom en revolution under de senaste åren, säger Dagny Thurmann-Hoelseth, Creative Director på Colorful till bonytt. nr. Vi har flyttat från treacksparken och över till en mängd olika nyanser och kvaliteter, men en sak som de har gemensamt; det finns en pinne. Vi investerar i ett lite dyrare golv, som vanligtvis ligger runt 450-700 kr per m2.

Pris

1-stavs ekgolv av färgglada: från $ 299 till 899

1-stavs ekgolv från Byggmakker: från $ 399 till 899

1-stavs ekgolv från Byggmax: Från $ 299-499 < 999> 1-ekad ekparett från Bygg24. nej: Från 259-589

1-polig ekmatt från golvskydd. nej: Från kr 279-399

1-talad ekparett från golvspecialisten. nej: Från £ 649-899

Nya färgtrender

FÄRGOR: En viktig punkt är också att golven ska färgas. För att komma så långt bort som möjligt från de gula ekgolv, är golven nu färgbehandlade för att bli mer grå-beige, vita, bruna eller helt mörka, skriver ifi.nej Foto: PHOTO: Ifi

Den klassiska 3-poliga parketten tenderar att se ganska gul ut. Nu vill många gå bort från den gulaktiga och också vandra på golvet i kallare färger.

Se hur de gula tall trapporna som ny

- Färgerna har också förändrats dramatiskt, säger Dagny. Från att vara gul ek har vi gått över en mängd nyanser av coola undertoner. Golv som har gula eller röda undertoner är snabba på vägen nerför listorna. Vad är på väg nu är kalla färger på golvet. Anledningen till detta är att golv med gula och röda undertoner skär med de färger som kommer att vara populära annars under det här decenniet. Äggvita på väggarna försvinner av samma anledning som skogsgul ek - det passar inte in i 2010s färgpalett.

Hon betonar vidare att ek fortfarande är populär men ofta målade och ofta färgad.

- Vi ser också mer och mer grå och kalla bruna toner. De kan vara rustika i uttryck, men också glamorösa och industriella. Det är med andra ord mycket annorlunda. Det verkar som att 2010 kommer att vara väldigt personligt och att de flesta väljer vad de tycker om bäst själva och är mindre intresserade av vad grannen har. Golvet, golvets färg och golvets stil kommer att representera dig och din personlighet.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Kalla TONER: Dagny Thurmann-Hoelseth säger att det nu är grå och kalla bruna toner som är populära på golvet front. Foto: Foto: Colorful

så bred som möjligt: ​​Nu parkett vara 1-band, och helst bör brädor vara så bred som möjligt. Med Wideplank har tillverkaren Saga tagit golvet till en ny dimension. Finns från Fargerike. Foto: Foto: Ifi

Hur fixar golv som gnäller

Den makeup ger parkett nytt liv

Hur slipar du golv

Därför kommer barn i sömnen

ADVERT

Mest populära