All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Säljs nu Norway`s störst Volvo 240

Tony Camara från Tönsberg hade en mani både Volvo och Chevrolet. Hans lösning var Volvo med Group-A look och Chevy-motor. Nu är den goda bilen till salu.

Bilen på bilderna är mer än inspirerad av den sista gruppen A bilar Volvo körde 1986.

- Jag läste allt jag kom över litteratur om Volvos kort äventyr i racing. Jag har bland annat en 500-sidig bok som innehåller hela historien. Bilarna läckte ut i början men körde av allt för ett tag. De var även de första med justerbar camber både fram och bak i Group A cirkus.

het

Tony är fortfarande en Chevy man, så vad bättre än att kombinera det bästa av två världar? V8 från USA kombinerat med europeiska körförmåga.

- När jag såg den här bilen till salu köpte jag den direkt. Det var blå, hade en godkänd V8 under huven, T-röd design och USA-front. Arbetet var bra gjort och roligt om du gillar harry bilar.

Det intressanta var godkännandet av V8. Tidigare var Volvo ut godkännande papper till 240 med Chevrolet 350 small block på upp till 220 hk, men certifikatet återkallats för några år sedan. Det gör bilen speciell idag.

Bilen ser rimligt ut, men Tony har gjort allt och ingenting är slumpmässigt. I Volvo-miljön är 242 från 1981 till 1985 den hetaste produkten. Den har två dörrar, den "platta näsan" huven och de stora stötfångarna.

Motorn köptes helt ny från Edelbrock i USA och ger dig ett stort leende på läpparna. Foto: Camilla S. Tofterå mer

Korrekt inredning

Bilen är verkligen från generation tidigare, men den tidigare ägaren hade redan förstört det med USA-grill och styling. Allt försvann och bilen målades i Volvos Kalifornien White, som Group A-bilar. Tony spenderade mycket tid på att undersöka för att det skulle bli rätt. Det gick så långt att han hade ett avtal med Volvo och reste till Göteborg för att mäta den exakta dimensioner inredningen och rätt färg koder folien.

- Det fanns en vakt och följde mig hela tiden. De var rädda för att jag skulle förstöra något på showbilen.

fanatiker märker att Volvo inte har magnesium fälgar med centrumbult, men Tony kan bläddra i Volvo bibeln och pekar på flera grupp A bilar som körde förbi femboltede hjul.

- Jag fick möjlighet att köpa grupp A nav, men jag fick reda på att jag inte skulle. Utbudet av hjulen är små och det är både svårt och dyrt att få nya om jag förstör en. Men jag planerar att få samma BBS kopior.

Små detaljer som bakvingen är också perfekt byggda. På de ursprungliga bilarna finns det små avstånd för att justera spoilervinkeln. De blev måttligt mätta innan han fick en vän att göra exakta kopior.

Inredningen, färgschemat och spoiler är trovärdiga kopior av Grupp A-bilar som gick i racing. Han reste även till Volvo Museum för att uppnå exakta mål. Foto: Camilla S. Tofterå Visa mer

Tygsatser

- Jag är en gammal Scool Nigger och gillar att den ser rätt ut. Jag kommer antagligen att lägga in en grupp A-bur, men jag hjälpte mig att hämta originaluppsättningarna. Det är som att sitta i en ny bil, så jag tycker att det är för dumt att byta till moderna racing stolar. Det är nästan kallare nu.

Eskeny-motor

Under huven hittar du en V8 Edelbrock 383 Ltd-motor Undertecknad av Edelbrock Jr .. Den tillverkas endast i 250 exemplar. Jag köpte motorn igen och det kom i en låda. Tony har anslutit motorn till en TCI Super Streetfighter automatlåda med Stall Speed ​​redo för att ta emot 600 hk. Girkassa är brutal och byggd för gata och dragkörning och kräver mellanliggande gas för att släppa de värsta rörelserna när han ger sig upp.

- Det är verkligen starkt från tomgång och uppåt. Har testat dragracing med en kompis med en stavning av Subaru STI. Jag körde bra från honom ... med hjulspinn hela tiden.

Nu drömbilen säljer

Nu har Tony haft drömbilen i drygt två år och jagar nya drömmar.

- Jag är också en Chevy-man och sedan jag var lite mörkare i norrlands skinn, hade den varit lat med en -64 Chevy Impala tvådörr hardtop med hydraulisk fjädring och knock på fälgar. Liksom alla rappare i sina videoklipp. Jag har varit i kontakt med bilbesiktningen om det. De tror att det blir möjligt att få den godkända bilen om jag köper en färdig godkänd från Sverige. Jag har råd med det om jag säljer Nordica.

Originalstolar var så stora att det skulle vara synd och skam att byta till hårda sportstolar. Foto: Camilla S. Tofterå Visa mer Tidsmätare mäter helhetsintrycket. Foto: Camilla S. Tofterå Visa mer

Nordica Designet

De fyra blå färgerna i remsan representerar olika djup av vatten i havet, den vita snön och den svarta kanalen, asfalten på en racerbana. Bandets utformning representerar hastighet. John Amundsen var ansvarig för designen. Ursprungligen var bilen målad i Volvos ursprungliga vita färg och den var riggen med BBS Magnesium-hjul med centrumbult.

ADVERT

Mest populära