All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

öPpnar nu Norges första HD-kanal

Idag den 3 oktober, är det klart för den första norska HD-kanal, TV Norge HD. Och enligt Ingrid Medhus, presschef i TVNorge, poppar allt och är redo för premiären.

- TVNorge HD skickar bara samma program som TVNorge, förklarar Medhus. "Men kvaliteten kommer givetvis att bli bättre. Alla program som sänds i HD visas i HD; men även de andra programmen kommer att få bättre kvalitet.

För närvarande är det bara köpt seriens utsändning i ren HD-kvalitet. Så den tid du bör märka är 20.30. Därefter kommer ett brittiskt naturdokument från Arktisk Kanada med Nigel Marvens.

HD-signalerna fortsätter att rulla ut resten av kvällen, endast avbruten av TVNorges proprietära programvara, som Current and Weather. Andra godisar på sändningsschemat imorgon med HD-signaler är CSI, Rom och The Big Bang-serien.

Allt om hemmabio på din sida

Vem kan se?

Det är dock inte all anledning att kunna delta i HD-festet ännu. Är du Få, RichestTV eller Viasat kund kan du glömma den nya HD-kanalen. TV Norge har ingått ett kommersiellt partnerskap med Canal Digital, så det är bara de som är Canal Digital-kunder kan få kanalen.

Förutom att vara Canal Digital kunden måste också ha en HD-mottagare från Canal Digital, och, naturligtvis, har en TV som är HD-ready. OBS! Det finns ingen extra kostnad för att få HD-kanalen från TVNorge om du redan har Canal Digitals tuner.

Läs testet av Canal Digitals HD-inspelningsbox på dingz. com

ADVERT

Mest populära