All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu går berg turist hut ser ut

Cabin Trends 2017:

ljus, luft och rymd

Tidlös och opåverkad

En touch av retro

norsk design

Skins

Lergods

Wood

metall

Ull

Keramik

MODERN: norsk design, enklare design, hållbara produkter och kvalitet är nyckelorden som beskriver den nya hytten trenden väl Foto: Foto: Hedda hytter

stuga var en gång en plats där folk placerade sina gamla, ärvda möbler. Det var inte så nära stilen. I stugan borde det vara lätt.

Tiderna, för att inte tala om trender, förändras. Även om många fortfarande älskar den traditionella stugan, finns det idag ganska andra saker som anses vara trendiga i stugan. Vi är faktiskt lite tillbaka till utgångspunkten.

- De mest trendiga stugorna idag har stora fönster och högt i tak. Det är mer för att vara måttligt och leva lite lättare. Norska design, hållbara produkter och kvalitet är nyckelord som beskriver den nya cab-trenden, säger inredningsdesigner Siv Brenne.

Hon påpekar att nordmän är trestjärniga och att de flesta vill ha träarbete på både väggar, tak och golv.

- Nu trä obehandlade, ljusare och naturligt, säger Burn, och tillade att det nu är vanligare att skala ner antalet kvadratmeter och hålla sig till en mer sober stil med renare linjer.

Modern

Beate K. Strømøy, försäljningschef och marknadschef på kabin tillverkaren Rindal hytter, påpekar att det definitivt är den moderna stilen väljs mest när människor bygger igen.

- De flesta moderna stugor är byggda för att locka inspiration från norska byggnader och traditionella byggnader. Det är från uthus, båthus och ladugårdar i kombination med stora glasytor. Vi ser mindre ofta bygga hytter i helt traditionell timmer stil, dock har vi upplevt en ökning med en av våra kabinmodeller där Modere designkoncept kombineras med traditionella träarbetare, berättar Strømøy.

Scandinavian Expression

Rindalshytter finner att många kunder vill ha stugor som håller kombinationen av trend och traditionell byggdesign.

- Med de senaste cab modellerna har vi lagt fram ett skandinaviskt uttryck. Paneler och golv behandlas vanligtvis på ett sätt som gör spelet i timmer och trä. Du bör inte tänka på färg när du kommer in, snarare struktur, design, ljus, luft och utrymme känsla, säger Strømøy.

När det gäller interiörtrender påpekar hon att det finns mycket läder, stengods, träslag, metall, ull och keramik.

- Inredning och design inbjuder naturen till en mer flytande övergång mellan inuti och utanför rummen, säger hon.

SKANDINAVISK: Ferdighytte från Rindalshytter modell Lysthus112 i stavlaft. Lägg märke till hur de öppnar fönstren för att radera skillnaden mellan inifrån och ut. Foto: Foto: Inger Marie Grini / Rindalshytter

Retro är tillbaka

- Den moderna stugan är byggd i bra, äkta material.Stilen är tidlös och den är orörd. Linjerna är mycket renare och jag skulle säga att det finns en snygg retro på allt du ser, säger inredningsdesigner Brenne.

Likväl döljer hon inte det faktum att stallost är mycket viktig för människor.

- Vi kommer att fortsätta att ha en öppen eld, ljus, filtar och fårskinn, men det har blivit mindre av det oäkta klappad. Istället för att köpa imiterade gammaldags möbler masserade i Indien väljer folk norska mönster och ornament i keramik.

Lätt kokt: Stugan är fortfarande viktig, men vi vill ha mindre dilldall. Fyr på eldstaden, ljus och ullplatta måste skapa ett bra stugprov. Foto: Foto: Hedda kabin

Kontraster stugägare

Redaktör för tidskriften Hytteliv, Mette Karlsrudtangen Stene-Johansen, påpekar att det finns en stor skillnad mellan stugägare och hur upptagen de är inredning och trender.

- Om man är att generalisera en har i ena änden av skalan, de som håller fast vid gamla hantverkstraditioner och hantverk känner. De vill att det ska vara enkelt, traditionellt och de ändrar sällan någonting. Å andra sidan är de nya kabinägarna mer angelägna om inredningen. Dessa hittar nya stilar i stugan som inte påminner om de gamla tallarna. som priskronor, läderstolar och dyrare designmöbler, stänker Stene-Johansen.

Home Improvement - en trend

Det finns också många som är bra på att dekorera möbler, ser redaktören många exempel på stugorna de besöker.

- Vi ser många hytter med gamla möbler som är målade, målade och får nya knutar. Andra snugglar också bänkar och bordar sig själva. Hyttarna är kreativa, säger Stene-Johansen.

För 10 år sedan var det väldigt populärt att måla kabinens väggar. Idag finns det en brun eller grå färg som gäller.

- Stain är mycket populärt, främst på väggarna inne men också i köket finns en trend att renovera och göra ändringar i vad du redan har. Väggarna kan till exempel vara bruna eller gråa. En gul tall kök kan också vara mycket elegant med ett lager av färg och många väljer att göra den här typen av förnyelse vid stugan, säger Stene-Johansen.

skillnad i bergen och vid havet

trender variera naturligt i Seacabin och fjällstugor. Vid havet har det länge varit det ljusa som har varit trenden. Vita målade väggar och blåvit inredning.

- Nu ser vi tecken på att människor väljer till exempel ljusare grå fläck på Seacabin. Det kan till exempel återspegla vattpinnen. Folk vill ha en känsla av naturen i miljön och färgpalett ofta speglar den miljö de har omkring sig, oavsett om vi talar om Moss färger i bergen eller gråskala med skimmer på sjön, säger Stene-Johansen.

ADVERT

Mest populära