All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Nu passa köket till resten av huset

Nu är det fem år sedan familjen Rasmussen flyttade in i drömhuset sitter på Fevik, en rustik trävilla från 1920, som hade akut behov av renovering.

Det har varit mycket ombyggnad.

- Hela vårt hus var ett "problemområde", så det var med köket som med alla andra rum: Vi startade från en kant, slet ut allt och byggde upp igen, säger Mary Bonytt.

Hon arbetar i dagis, driver webbutiken miasinterior. nej och tar interna konsultutbildning på NKI. Resten av familjen bestående av man Anders, som är snickeri och barn Madelène (10), Nicholas (6) och Isabella (1).

- Vi var angelägna om att få tillbaka husets gamla charm, med målade trägolv och paneler på väggarna och taket balkar. Husets stil är annars lätt och landsbygd med grova funktioner. Slutligen matchar köket också, säger Maria.

Balkarna i taket hittade paret dolt under takplattorna.

- Men väggen och bjälklag mellan vardagsrum och kök, vi har satt upp för dig själv, i stället för väggen som inte fanns tidigare. Tegelstenarna är gamla men inte från vårt hus. Ett strålande murmur har målat det "slarvigt" så det ser gammalt ut, säger Maria.

REV WALL: Maria och Anders rev takplankene och hittade vackra takbjälkar under dem. De fick några färgstreck. Väggen till vardagsrummet öppnades också, och en tegelbalk med strålkonstruktion höjdes istället. Detta är hela familjen favoritplats under frukosten. Det är också välfylld med förvaringsutrymme i nedre delen av baren. Lamporna ovanför baren var i princip en hel lampa med fyra lampor, som Maria demonteras och ställa in så det är nu. Foto: Foto: Jan Petter Thorsen

färgklick: Den blå kylskåp från Smeg är Marias favorit. Det ger rummet en lekfull karaktär och ser till att uttrycket annars inte blir för diskret. Kökets inredning heter Malt Fylling Hvit och är från Strai Kitchen. Foto: Foto: Jan Petter Thorsen

ljusa färger: Köket är fortfarande relativt liten, men dagsljuset utnyttjas fullt ut av den ljusa paletten. Här känns det kul och bra att vara. Paret fick hjälp från Strai Kök för att förbereda inredningen. Foto: Foto: Jan Petter Thorsen

Typiskt av husen som är byggda på samma tid, är att de har många små rum och sneda vinklar. Det ställer höga krav på funktionalitet och rymdutnyttjande.

- Köket är inte stort och vi var tvungna att tänka på mycket praktiska och effektiva lösningar. Vi gick för en kombination av väggskåp och öppna hyllor och en høybenk med barstolar som utgör mycket bra som frukostrummet, säger hon.

väggar och fönster kopplas, tak och golv målade och köksinredning anpassade gammal och skev hus. Kitchen modell är Malt Fyllning Vit från Ansträngning Kitchen, som utarbetade planlösning längs två väggar.

- Vi skulle ha fronter med profiler med högra hörn, som vi finner passande resten av huset, säger Maria.

Bänkskivan är gjord av massiv ek, målad för att matcha golvet. Det ljusblåa kylskåpet från Smeg ger karaktären till det annars ljusa och lantliga köket.

Delningsavdelningen har paret utformat och byggt.

FRÅN STUEN: En öppen vägg till vardagsrummet ger ett bättre rum som känns till ett ganska smalt kök. De bruna strålarna fanns inte i huset, men hämtades härifrån. Detsamma gäller för tegelstenarna på köksön. Kök interiör från Strai Kitchen. Foto: Foto: Jan Petter Thorsen

ljusa färger: Köket är fortfarande relativt liten, men dagsljuset utnyttjas fullt ut av den ljusa paletten. Här känns det roligt och bra, inte minst på grund av den avslappnade landstil som upplevs som gjort. Foto: Foto: Jan Petter Thorsen

- Eftersom Anders är snickare har vi gjort allt själv. Det bidrar också till att hålla kostnaderna nere, säger Maria.

Hela familjen är mycket nöjd med det nya köket.

"Det är bra i huset och det är inte en stil som vi tror att vi kommer att bli trött på", säger Maria.

Lamporna ovanför baren var i grunden en hel lampa med fyra päron, som Maria demonterade och sätta upp som det är nu.

- Jag kommer inte ihåg var den köptes, men jag vet att du kan få en liknande lampa från NUD-kollektionen, med valfri färg på sladden, säger hon.

Läs också:

Five kök före och efter renovering

Här är de 10 största köks misstag

lägenhet välbehövlig renovering

ADVERT

Mest populära