All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Nu är det dags för växter att växa

Det närmar sig sommaren, och om du inte redan har gjort det är det dags att börja bota de växter du har odlat.

Härdningsmedel för att acklimatisera växterna till livet utomhus. Sticklingar och förkultiverade plantor behöver gradvis beroende av nattlivet innan de är redo att stå dygnet runt.

Gradisk tillbedjan

- Odlade växter förenas gradvis med utomhusklimatet genom att ligga i ett ljust skuggområde. Först bara en dag när vädret tillåter, och senare dygnet runt. Växterna tas så fort som det finns risk för frost, säger Eva Rönnblom, som har skrivit trädgård hela året , en praktisk handbok för trädgårdsälskare.

Även om du bör undvika frost, lägg inte växterna i solväggen. Det extra ljuset utanför gör plantorna bra, men alla på ett sätt och speciellt under botemedlet.

- Inplantningar kan inte vara mys. Därför, i sommarsolen, hamnar de solblind och svettiga. Efter en vecka i skuggan kan de vilja sola en timme eller två. Efter en månad kan många fulla solar tolerera Tor Smaaland i Tors tusen hague tips.

Läs också:

Växtodling:

De flesta växter från tempererade zoner spridas vid 10-13 grader. Växter från varmare sträckor, inklusive basilika, spirer bäst på ca 15 grader ...

Härdning av tomatplanter. Foto: nociveglia / flickr. CC BY 2. 0

Sommarlov för plantskolor

Det är inte bara förkultiverade växter som bör härdas. Om du tänker ge barnkammaren en semester utomhus, borde de få en gradvis bot innan de släpps ut.

"De flesta av våra krukväxter är mycket bra att komma in i friska luften och växelvis utsätts för solsken, regn och förändrade temperaturer på dagarna", säger Rönnblom.

Genom att lägga plantskötselplantorna på terrassen och balkongen kläder vi också på utomhusytan gratis. Vinterns gröna alibi blir sommarens gröna glädje. Allt som krävs är ett litet arbete i form av att lyfta in och ut medan plantorna härdas.

Läs också:

sovrum i olika stilar

Letar du efter inspiration till inredningen i ditt sovrum, hittar du det här.

Hälsosam för växterna

- Från början av juni till och med sankthans kan det vara lämpligt att plantera växterna. Tiden bestäms av det klimat du bor i - Utsätt inte växterna för tidigt, säger Rönnblom.

Bland levande växter som har god av en semester utomhus, finner vi fuchsia, ormbunkar, fred liljor, murgröna, guld vinstockar, fikon, kapatklokke, Betlehem klocka, geranium, citrus, gröna nedfarter, myrten och krysantemum. Du kan även lämna kaktusar och palmer som står utanför.

En semester utomhus gör de flesta levande växterna bra. De gillar att reagera med nya skott, fler blommor och starkare färg. Det är inte heller ovanligt för växter som har attackerats av skadedjur att bli av med dem efter en tid.

5 besättningar:

  • Sätt ut plantorna några timmar om dagen i början innan du förlänger tiden och så småningom lämnar dem stående dygnet runt.
  • Börja botemedlet i skuggan, så att plantorna gradvis och noggrant utsätts för solen. Växter som har varit på vintern är lätt solbrända när de plötsligt sticker ut i full solstråle.
  • Ta växterna så snart det blir ett tecken på frost.
  • Ta det bra på härdningen. Växterna behöver tid för att utveckla starkare löv som tål livet utomhus.
  • Växter kan behöva 6-7 veckors botemedel. Växter som odlas under samlare kan behöva 3-4 veckor.

Källor: från frö till grönskande trädgård, trädgården under hela året och Tor tusen trädgårdstips

Se också:

Hur TV-signaler i flera rum

är TV i flera rum något många familjer vill. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära