All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Nu är det dags för höstkontrollen av huset

1. Taket

Kontrollera takplattor och beslag för sprickor och skador. Fix om det behövs och möjligt eller planera ditt jobb på våren.

2. Taklöp och avlopp

Täta takrännor kan orsaka skador på huset som är mycket dyrt att reparera. Många tycker att det är ett riktigt jobb, men du borde göra det minst en gång om året.

Rengör för löv och löv - förhindra täppning av sköljningar och avlopp så att isen blåser bort. Det är klokt att montera grodor i rännor och lövavlopp på avloppet. Om du inte vill komma upp till backen själv, finns det utrustning som är till hjälp - Läs mer om rengöring av takrännor här.

Läs också:

För att undvika snöskador i kabinen

Hytten i bergen i västra Norge döljs under snö. Detta kan orsaka stora skador. Här är de tips som säkerställer både stugan och plånboken.

3. Fasad

Brister på fasaden, såsom oskärpa, blinkande, skalning, sprickbildning och annan skada på färgfilmen indikerar att den måste målas och att klädseln kan behöva repareras.

Om det inte går att göra det nu, ta det in i kalendern för vårens uppgifter.

4. Vattenkranar

Stäng och töm det för vatten, för att förhindra att frosten spränger rören och eventuellt orsakar läckage i huset. Kom också ihåg att sätta i slangen.

5. Markiser

Hösten är dags för rengöring och underhåll av markiserna. Om du inte håller markiserna för pollen, vägdamm eller surt regn kommer du att få mark och gröna över tiden.

Läs också:

Låt inte värmen avdunsta

Vattenvärmaren drar mycket ström, men all energi kommer inte till din fördel. Du kan göra något åt ​​det.

För att hålla markisen ren så länge som möjligt, tvätta den med mildt tvålvatten - Läs mer om underhåll av markiser här.

6. Trädgårdsmöbler

Tvätta, torra och eventuellt applicera olja eller annan impregnering, både på trä- och plastmöbler. Med snö följer smuts och förorening, täcka sedan möblerna med en presenning avsedd för denna användning. Läs mer om tvätt och underhåll av trädgårdsmöbler här.

7. Stäng av och dränera

Undvik vattendrag, rör, avlopp och brandsläckare frysar och luktar - inte minst i stugor, husvagnar och garage.

Du kan förhindra att du lägger till antifreeze och avloppsöppnare för detta ändamål.

Läs också:

Våldsamt underhåll av taket

Ett tak behöver lite extra inspektion på våren. Men vad ska du leta efter? Här är några tips om hur du håller ditt tak!

8. Grill

Rengör gallret för fett och salt innan grillen är kvar för säsongen, för att förhindra att metallet ryser och löser upp - Njut av en fjädrande grill som inte luktar färskt fett!

Lär dig hur du rengör grillen här.

9. Gräsklippare

Gräsklippare kan nu vila till nästa sommar. Innan du rengör den bort, ge den en hårstädning.

Först och främst bör du rengöra den, kontrollera kniven andra delar på klipparen. Du bör också byta olja, tändstift och byta eller rengöra filtret. Läs mer om trädgårdsodling av gräsklippare här.

ADVERT

Mest populära