All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu blir det dyrare att sälja

Den nya fastighetsrätt har krävt mäklare att hålla reda på hur många timmar de tillbringar på en försäljning. Detta, oavsett om mäklaren får fast betalning eller procentsatser av försäljningen.

- Beräkningar visar att det tar 1 timme att spendera timmar på ett uppdrag. Om vi ​​i grund och botten i en timtaxa på 1. 000 och 140. 000 fastighetsförsäljningar under året, ger en räkning som måste bäras av konsumenterna 140 miljoner, säger Christian Dreyer, chef för NEF, sade i ett uttalande.

Hur mycket är ditt hem värd?

Lär dig med DinSides bostäder tull kalkylator

Anledningen till lagen är att konsumenterna ska kunna kontrollera hur länge en mäklare använder på ett uppdrag.

Christian Dreyer i Eie Eiendomsmegling anser att kommissionen betalar för att betala för säljaren. Foto: NEF Visa mer

- Förslaget kom i taget med en onormal marknad där allt såldes i rekordfrekvens. Vi antar att detta var en del av arbetet med att få fler människor att bli medvetna om användningen av en timtaxa och att det kan finnas något att spara genom att välja en timtaxa som betalningsvillkor, säger Dreyer. - Ingen trodde att registreringen skulle ta tid också och att mäklare skulle betala för den här tiden.

Men tar det verkligen en hel timme att fylla i tidsplanen?

- När du måste registrera allt du gör i ett försäljningsuppdrag som varar i flera veckor eller månader, gör det. Det kan ta upp till 2 timmar, men för enkelhet har vi valt att presentera det som en timme, säger Dreyer till DinSide.

Han förklarar att inom en timme en mäklare arbetar, talar han med 5-6 olika personer. När du loggar in på olika kunder tar det tid.

- Vår stora punkt är meningslöst i denna proposition. Här har politikerna drivit stora kostnader för konsumenterna.

provision eller timpris?

Anledningen till detta speciella ändringsförslag var att det skulle vara lättare för konsumenterna att se vad som skulle löna sig. timpris eller provision. Vad betalar det verkligen för säljaren?

- Eftersom avgifterna är idag har provision lön betalats till säljaren. Normal timpris är mindre än 1 000 kr per timme, men det lönar sig med provision, säger Dreyer. - Detta visar att ära kan vara för låg.

Enligt Dreyer tar det bara 40 timmar att sälja ett hem.

Om du vill sälja och undra vad som betalar för dig, kan du gå en: Hur lång tid tar det att sälja ett hem? Rätt över 40 timmar. För ett halvt år sedan var det dubbelt - i augusti, lite lägre, men vanligtvis omkring 40 000 kronor.

Men behöver du använda mäklare?

Ytterligare mäklaravgifter

Vad tycker du om extra tusen dollar? (Closed)

Varför ska kunden faktureras? Detta bör omfatta agenter, de överbetalda som det är (56%) 307

Vad är poängen med pappersbruket?Bort med förbudet (27%) 150

Great, är villiga att betala för att se vad mäklaren tillbringar tid (9%) 47

NOK tusen är bara en droppe i havet när man säljer (8%) 43

Avstvemningen styrs inte och speglar bara läsarens egna åsikter.

Dreyer anser att en timtaxa knappt 1 000 kan vara för låg. Många att sälja kommer troligen att tro att det är ganska stift. Men behöver du använda mäklare? Vissa väljer att göra jobbet själva och vi har tidigare skrivit om online-mäklare som ordnar alla de lagliga så att konsumenterna kan sälja egendomen själva.

Du kan läsa mer om en av dem, advokat Settlement. com

Kan en individ att uppnå en lika bra försäljningspris som mäklare? Tre lägenheter såldes i samma kvarter, se vem som lämnade mest vinst.

ADVERT

Mest populära