All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu fallande huspriser

under de senaste månaderna pilar som pekar nedåt, antingen i form av plana ut, och nu senast en riktiga bostäder prisfall.

Hyr Cocktail Works

Oktober var inget undantag. Priserna fortsätter nedåt. Enligt fastighetsbranschen verkar Gjedrems räntecocktail vara centralbankchef.

Oslo - en bostadsbubbla?

Siffrorna från Association of Mäklar (NEF) och Real Estate Agency Association (EFF) visar att priserna är nu en, två procent lägre än i september 2007. Justerat för säsongsvariationer, minskad hastighet av 0, 6 procent.

Bostadspriserna har fallit med 1,2 procent sedan september. Bild: Per Ervland. Visa mer

Det vill säga både den faktiska prisutvecklingen och den underliggande prisänden är negativa. (Skillnaden mellan de faktiska och säsongrensade prissänkningarna tyder på att priserna i oktober vanligtvis utvecklas svagare än i en session).

Din bostad krymper

Delad bostäder faller mest

Om man tittar på de olika typer av bostäder, det finns också vissa skillnader. Priserna på enfamiljshus minskade med 1, 0 procent från september till oktober, lägenheter med 1, 2 procent och bostadshus minskade med 1,6 procent.

Men stora geografiska skillnader är inte. Enligt statistiken minskade priserna i alla städer och regioner med en eller två procent från september till oktober.

Vidare siffror visar att huspriserna är nu 5, 4 procent högre än de var i oktober 2006. Under de senaste åren den årliga tillväxten vanligtvis varit en del av detta. Ändå visar husprisstatistik att genomsnittligt huspris hittills i år är 12 procent högre än genomsnittet för förra året.

Vad är ditt hem värd?

Källa: Fastighetsbranschens bostadsprisstatistik, oktober 2007 (NEF, EEF, ECON och Finn. Nej).

Mer om huspriserna:

  1. Här galler hyra
  2. Hur med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor
  5. Ovanligt stark uppgång i huspriserna
  6. Bostadspriserna föll i december

ADVERT

Mest populära