All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu kan kunderna avsluta sin HBO-prenumeration, men ska de?

För en månad sedan släpptes ett pressmeddelande där de lanserade sitt nya TV-erbjudande. Från april kommer de att göra deras innehåll tillgängligt för streaming utan att behöva den traditionella Get-rutan.

Dessutom släppte de nyheterna att HBO Nordic kommer att ingå i Gets grundpaket från april.

Dessa nyheter kom dock inte utan en prissättning: Få $ 50 på priset för grundpaketet - oavsett om du vill ha HBO eller inte.

Detta skulle tyda på att befintliga HBO-kunder, som också har Get, nu kan säga upp sina HBO-abonnemang och därmed spara 40 kronor per månad. Men vad ligger egentligen i GET: s HBO-samarbete?

Streaming Services

Stor översikt: Vilka är de största fördelarna för dig?

Endast via Get

Ska du se HBO genom Get, måste det ske genom Gets egen tjänst. Detta har bekräftats av Get. Du kommer inte få någon användare i HBO: s egna appar eller på deras webbplatser.

Med andra ord är du välkommen att följa upp webbplatsen och dess app, uppdateringar regelbundet och när problem uppstår och att appen har de funktioner du är van vid.

Den goda nyheten är att åtminstone Get har tagit hänsyn till film- och serieentusiaster från början. De säger att de har lagt till stöd för 5,1 surroundljud, och de stöder också AirPlay och Chromecast.

Den dåliga nyheten är att Gets mobilappar och Apple TV-appen är inte färdiga till maj. Fram till dess måste du använda strömfunktionen på datorn.

Det är också värt att notera att de minsta flödetjänsterna har varit helt redo vid lanseringen. Till exempel tog det lång tid innan HBO lyckades få rätt AirPlay (först hade de bara hakig spegling) och surroundljud, användarna var tvungna att vänta för länge.

Några av de norska kraftverken har fortfarande inte allt på plats, även efter flera år på marknaden. Men saker kan indikera att Get har lärt sig några av sina föregångare.

På avkodaren kommer HBO-innehållet inte att komma fram till sommaren.

NYA LÖSNING: Øyvind Husby, informationschef i Get, säger att de fått bra feedback om det nya TV-erbjudandet som de lanserar i april. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Visa mer

Valfritt - men inte helt

För att få veta mer om de kommande förändringarna pratade vi med Øyvind Husby, chef för sociala relationer i Get.

- Kan dina kunder välja att släppa $ 50 per månad om de inte vill ha HBO?

- Alla kunder kommer att få en helt ny produkt från den 1 april, där de kan välja premium sport och filmtjänster som kostar en extra kostnad.HBO är bara en del av mycket nytt innehåll som blir tillgängligt. Från och med den 1 april är detta TV-erbjudande tillgängligt från Get, och du kan inte hålla gammal produkt till gamme pris.

- Kan de säga upp prenumerationen med prishöjningen?

- Ja, alla våra enskilda kunder har pågående avtal så att de kan sluta när de vill. För bostadsföretag gäller egna avtal som förhandlas fram individuellt. Efter att den nya TV-produkten blev känd bland bostadsbolagen har vi fått mycket bra feedback. Om någon fortfarande vill ha en annan lösning, kommer vi individuellt att förhandla med varje bostadsbolag.

- Ska få kunder som har HBO från innan de avslutar sin HBO-prenumeration, måste de veta att deras app fungerar korrekt. Kommer det?

- Vi är övertygade. Och då är det viktigt att komma ihåg att förutom vad du får i en HBO-app, får kunden allt vårt andra innehåll också. Det är inte bara HBO, du får också vanliga linjära kanaler, arkivtjänster från TV-kanalerna, alla matcher i norsk fotboll och du kan välja filmtjänster från andra kanaler, säger Husby.

DIRECT TV: Så här visar du gränssnittet när du tittar på vanlig linjär TV. Foto: Skärmdump Visa mer

På bekostnad av kanaler

I Gets ny tjänst finns också ett punktsystem. Har du Startpaketet har du tio kanaler, plus radio, en musikservice och en filmtjänst som erbjuder norska filmer.

Utöver detta kan du själv välja extra innehåll. Det kostar poäng, och med startpaketet får du 50 poäng att gå med.

Men en tjänst som HBO kostar dig 40 poäng. Enstaka kanaler kostar en poäng varje, så du kan också ha 10 kanaler. Eventuellt kan du ha TV2-sportskanalen, som kostar fem poäng och väljer sedan fem kanaler utöver detta. Eurosport-paketet, som ger dig tillgång till alla matcher i Eliteseria och 1st Division, kostar 20 poäng.

Samtidigt med valfriheten finns det några nödvändiga prioriteringar. Vissa kunder kommer troligen att upptäcka att de måste bli av med några kanaler som de verkligen vill få tillräckligt med poäng för HBO. Eventuellt måste de klara vad de har och acceptera bara att TV-erbjudandet har blivit 50 dollar dyrare.

Eller kan det säkert vara oense: Uppgradering till familjepaketet, vilket är 149 kronor dyrare. Då har du 110 poäng du kan använda på kanaler, HBO och sportinnehåll.

LISTS: För dem som inte är så riktade att titta på TV, får Gets Streaming Service uteslutandet av innehåll på samma sätt som många andra kraftleverantörer. Foto: Skärmdump Visa mer

Vad sägs om strömkvalitet?

Vi har tillgång till Gets power-sida och testat den på en bärbar HP, i Chrome-webbläsaren. Enligt Øyvind Husby får du den bästa upplevelsen via Safari på en Apple-dator, men vi hade inte den till hands.

Användargränssnittet ser väldigt enkelt och enkelt ut och kan lätt identifieras från traditionella strömmande tjänster som Netflix, HBO och Viaplay. Menyn högst upp, lista nya, klassiska, rekommenderade och mest visade innehåll följer ned på huvudsidan.

Du kan självklart också titta på live-tv, och navigationen här verkade också intuitiv och okomplicerad.

Bildkvaliteten var inte så stor - när vi testade verkade det som om innehållet var dåligt komprimerat och det hakade lite. Men det kan naturligtvis också hänföras till att Husby sa att erfarenheten för närvarande är bäst på Mac, och på grund av lokala förhållanden.

HBO Nordics innehåll var lyckligtvis lika lätt att navigera som på HBOs egna sidor.

Vill du byta tv-ström med streaming? Kolla prisskillnaden!

Kalkylatorn

Så vad betyder detta för dig idag som Get-kund, men prenumererar redan på HBO Nordic? Tja, du måste väga lite.

Priset på Gets Startpakke blir i alla fall NOK 499, om du inte slutar. Om så inte är fallet uppstår frågan huruvida du ska avsluta HBO-abonnemanget och bara relatera till Gets-lösningen eller om du vill behålla både Get- och HBO-abonnemangen och använda Get-poängen på andra kanaler eller tjänster.

Om du går till HBO-lösning till Get sparar du $ 40 per månad för att avsluta din HBO-prenumeration. I gengäld måste du dock använda Gets nätverks- och applösning, eftersom vi för närvarande inte fullt ut vet hur det fungerar i daglig användning. Apparna kommer inte att vara tillgängliga fram till maj, även om Gets priser kommer att justeras från och med 1 april.

Om du går till en HBO-prenumeration kan du fortsätta använda HBO som vanligt, men om vi inkluderar Gets prisökning måste du försvara en kostnad av 139 USD per månad. En del av det kan försvaras med alla 50 Få poäng på sportpaket, filmkanaler och andra kanaler, snarare än på HBO, som du redan har.

Splash Streaming Services

Se det

Vår rekommendation är att ge Er en chans. Om de kommer med en bra app och få bättre bildkvalitet på streamingtjänsten, blir Gets stream service ett bra ställe att se HBO som genom HBOs egna lösningar. I så fall kan du spara 40 kronor månaden - dra femhundra gånger om året.

HBO har också blivit av med den långa uppsägningsperioden, så det gör inte ont för att testa lite. Du kan alltid hoppa tillbaka till HBO och enligt Get kan du också byta kanaler och tjänster så ofta du vill.

Beroende på var du ser HBO idag kan du antingen testa den från och med den 1 april i din webbläsare, eller om du använder mest Apple TV, mobil eller surfplatta kan du vänta på att appar ska komma fram i maj.

Och om du vill hålla fast vid HBOs egna prenumeration kan du alltid bestämma om du vill byta TV, eller släppa TV och byta till streaming.

Oavsett du är chefen, och du väljer vem du vill spendera pengar på. Då är det upp till tjänsterna att leverera vad du förväntar dig.

ADVERT

Mest populära