All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nu kommer golvet att bytas!

Norrmänna är upptagna med golv. Från att vara en kanske glömd byggkomponent i många år har golvet nu blivit en prioriterad del av vårt hem. Prognosesenteret följa försäljningssiffror noga och meddelar en fortsatt tillväxt på golvmarknaden i år är vi nu i

-. Under 2013 inkom nästan 15 miljoner kvadratmeter nytt golv i vårt avlånga land, antingen i stugorna och hem, eller i en eller annan typ av kommersiell byggnad. Om vi ​​sätter de tre första kvartalen 2014 som utgångspunkt, pekar den i riktning mot fortsatt tillväxt i golvet marknaden, säger Kåre Elnan, partner och marknadschef Prognosesenteret till IFI. inte hans tidning The Color Magazine.

Enligt prognoscentralens kvartalsmätningar av konsumenten finns det ingen tvekan om att många av oss kommer att besöka byggvaruhusen under de närmaste månaderna.

- Nästan fyra av tio svarar att de planerar att borsta upp golvet det kommande året. Det innebär att 850 000 hushåll planerar att borsta sina golv varje år! säger han.

Hårda golv mest populära

Parkett är fortfarande en av de absolut bästa bästsäljare.

Ungefär 60 procent av dessa hushåll planerar enligt Elnan om laminat, parkett eller massiva trägolv, medan 30 procent planerar att klinkergolv.

- De vanligaste formerna av renovering av golv är att lägga parkett eller laminatgolv, dessa två produktgrupper står för nästan tre fjärdedelar av golvmarknaden distribueras via återförsäljare, sade han.

är golvtillverkaren Tarkett, som ger golv till konsumentmarknaden i både lövträ, laminat och vinyl, bekräftar denna tendens, men också uppleva att kunderna har ett starkare fokus på funktion när du väljer nya golv.

- Vi ser att konsumenterna har en förnyad syn på golvets funktion i olika rum och väljer därför oftare golv anpassade till rummets funktion än tidigare. Detta ger plats för både parkett, laminat och vinyl i rull och i klickvarianter. Så det är verkligen en spännande gulvtid vi är inne, och det ställer stora krav på oss som leverantör och tillverkare när kunderna är medvetna om både kvalitet och funktion, säger försäljningschef Lill-Ann Mo.

Renovering av den gamla

10 procent väljer att förnya sitt befintliga golv, till exempel genom att måla det.

Även om en stor andel av oss planerar att köpa nya, är det tio procent som planerar att borsta den gamla - antingen genom slipning, målning, färg eller olja.

- Det är inte förvånande att bara tio procent väljer att borsta upp befintliga golv. Mycket av förklaringen till detta är att golv i alla rum anses vara en viktig del av inredningen, till skillnad från tidigare, eftersom golv var ett byggnadselement.Således kommer det också förnya viktigaste "möbler" i ett rum när väggar och tak får sin förnyelse. Eftersom golven har denna funktion, märker vi att antalet Prognosesenteret här bolster, att fler och fler människor ersätter golv i samband med renovering i stället för "att lysa upp" gamla golv, säger Lill-Ann Mo.

The Lady bestämmer

Och om du undrar om det är man eller kvinna som är chef på golvet ...

- Kvinnan och mannen står tillsammans på planering tillsammans för att besluta om och vad man ska göra hemma. Men för det finns en, men kvinnorna leder ett initiativ för att göra något på golvet. Medan mannen och kvinnan som gör det tillsammans, det tar kvinnor beslut om vad som behöver göras, vrid Elnan i Prognosesenteret företag.

Plattor är en golvtyp också många vill ha.

ADVERT

Mest populära