All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nu kommer laddade hus

Svanen bostäder

För ungefär ett år sedan lanserade Skanska första nordiska Svanenmärkt hus på den svenska marknaden. Entreprenören har nu listat 50 sådana hus, och i det nya året fick de också tillstånd att bygga sådana hus i Norge. <999 >>> Se stora bilder på miljöhuset

Huset som är svan märket är Uniqhus, som är helägt av Skanska i Sverige, men byggstilen är typiskt dansk. Huset är byggt i en vägg. Arbetet på det första Uniq-huset i Norge startar på våren, och byggnaden kommer att byggas i Skidkommunen.

Snart kan norrmänna bo i svanenmärkta hem.

Foto: Skanska mer Nu kommer laddade hus

Svanen inteckning

  1. Stora bilder miljö hus
  2. Enligt Skanskas chef för produkt process design, är Jan Christian Ruud Skanska även i dialog för att bygga bostäder i Kristiansand och Oslo.

Uniqhus konceptet är uppbyggt så att man har fler val på utseende. Utanför en bondgård kan man expandera eller minska som en vilja. Det är dock inte ett berusat hus, men man kan inte köpa ett svanhus och lägga det på egen hand. Skanska förvärvar mark, bygger hus - så och säljer projekten.

Han avslöjar också att Skanska fortfarande är i dialog med Miljömärkningens organisation, och att företagaren vill erbjuda svanmärkta lägenheter i block på lång sikt.

Kostnader

Slutpriset på de svanmärkta husen har ännu inte fastställts, men enligt Ruud kommer de förmodligen att vara i toppskiktet för Skanska.

Svanenmärke

Svanenmärket är det officiella nordiska miljömärket som skapats av Nordiska ministerrådet. Det är miljömärkningsstiftelsen som godkänner miljökrav. År 1989 beslutade rådet att införa en gemensam, officiell miljömärkning i Norden.

Svanens mål är att uppnå faktiska miljöförbättringar genom minskad utsläpp av skadliga kemikalier, minskad energi och resursförbrukning, samt god kvalitet, hållbarhet och hållbarhet.

- Priset på huset självt kommer troligtvis att vara mellan tre och 3,5 miljoner, säger Ruud. Detta är för ett hus på 120 kvadratmeter. Dessutom ingår landningskostnader.

Priserna varierar från region till region, beroende på tillgången på arbetskraft i området.

- Det är inte bara ett miljövänligt hus, men ett exklusivt arkitektoniskt hus, säger Ruud till DinSide.

Dessutom värderar huset höga krav på energieffektivitet. Detta kommer att löna sig i det långa loppet eftersom det fungerar för att säkerställa att detta kommer att ingå i tariffbasen när bostäder ska beskattas eller säljas. Det faktum att miljöbyggnaden är byggd i väggen kommer att underlätta de årliga underhållskostnaderna.

Användbar online: Läs mer om Svanenmärkning av hus, Skanska Uniqhus, Miljömärkning

ADVERT

Mest populära