All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Notera bokstäverna DLNA

Först handlade det om att göra den största och tunnaste TV: n. Nu tv-producenter konkurrerar om användbarhet - och DLNA är termen som kommer att revolutionera TV-upplevelsen.

- Bekvämlighet har blivit stor nu. Det kommer att vara lätt att använda, och med DLNA-teknik kan du använda video, tv, musik, pc, etc. med fjärrkontrollen, säger Erik Johannesson på Samsung till We in Villa på Electroworld-mässan.

Om du till exempel har mobil med DLNA-funktionen kan du titta på bilder från din mobil på din TV via nätverksadaptern.

Digital Networking

DLNA står för den digitala levande nätverksalliansen och är den nya majoren i tv-världen. DLNA är en industristandard, och systemet låter dig enkelt ansluta digitala enheter till ett nätverk.

- Om du till exempel har en DLNA-aktiverad mobiltelefon kan du titta på bilder från din mobil på din TV via nätverksadaptern. Således blir sammankopplingen mellan de olika produkterna enklare, och det är den stora trenden nu, säger Johannesson.

Produkter med den här funktionen måste vara märkta med DLNA. Det är relativt nytt ännu, men fler och fler produkter kommer med DLNA-funktion.

Fjärrkontrollen styr allt

- Från routern får du tillgång till vad du vill ha från PC, mobil, spelkonsoler - allt som har DLNA-funktion - till TV: n. Och du har tillgång till allt via en fjärrkontroll ", sa Trond Oddvar Olsen på Samsung.

På Samsung ger fjärrkontrollen dig också tillgång till fler funktioner på TV: n. Trenden med ökad efterfrågan på användbarhet har lett till att företaget fokuserar på nya funktioner för 7-, 8- och 9-seriens TV-apparater. De kallar InfoLive-konceptet, och med detta kan du direkt få tillgång till aktuell information om nyheter, väder och börs via RSS-flöden via Internet. Dessutom har ett mediebibliotek fullbordats på tv: erna, så att du kan få tillgång till fotogallerier, recept, träningsprogram, spel och barnfilmer, och alla kan uppdateras eller bytas ut online.

Läs också:

Ändra TV - Framtidens TV Everyday

Tv är en av de viktigaste punkterna i livet. Det har varit relativt oförändrat under många år, men nu finns det förändringar och de kommer snabbt.

ADVERT

Mest populära