All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

"Inte betygsatt" "Bad från Byggår" "bör utredas vidare"

Idag råder en tvist i nästan 1 av 5 bostadsförsäljningar, enligt ägarskiftförsäkringsbolagen. 1400 fall efter skilsmässa handlingar är 17 år gått hela vägen in i domstolarna.

Det betyder en enorm kostnad i form av irritation, frustration, omarbeta och förlorade drömmar - i tid, pengar, förtroende och nattsömn, skriver Consumer Council.

Dagens bostadsskatt, som ligger till grund för handel med miljoner, är full av reservationer och tips. Det kan stå: "inte undersökt", "rekommendera egna undersökningar" eller "ingen intervention i byggandet".

Det gillar teknisk direktör Thomas Bartholdsen Konsumentrådet dåligt och har tröttnat på ämnet i ämnet och uttalanden som värderaren inte har flyttat möbler eller inventarier, men tar ganska föremål för skador värderaren därför inte sett.

Men det verkar som om den professionella regissören hörs. Standard Norge lanserade nyligen krav på vad en teknisk toppmodern analys av bostäder ska innehålla, och skattebetalare och fastighetsmäklare har tecknat avtal om bättre konsumentinformation. Från och med 2015 kommer den gamla siffran att sluta - och en utökad tillståndsrapport kommer att dyka upp som kommer att leda till enkla priser med knapphyresinformation att försvinna.

neutral hemsida

Real Estate Agency Företagen (EFF), den norska Evaluation Association (NTF) och Nito trädgårdsanläggare, nu stärka oberoendet industrin själva. De etablerar i gemenskapen ett system där konsumenterna själva ska välja skattebetalaren. Säljare som inte har valt innan de kontaktar en fastighetsmäklare hänvisar till en neutral webbplats där de kan söka skattebetalare, framgår det av ett gemensamt pressmeddelande.

- Vi har arbetat för detta under många år. Branschen och mäklarbranschen kommer att lovordas för deras överenskommelse. Vi kunde naturligtvis ha tänkt på ett helt annat arrangemang runt turen, men vi ser det fortfarande som en stor seger, säger Thomas Bartholdsen. com

Besviken frågor

- Men det är en besvikelse att justitieministeriet inte har angett en förordning som sådana rapporter bör vara obligatoriskt i alla bostadsförsäljning, tillägger han. Eftersom det inte finns någon lag som tyder på att du måste ha en hemförsäljningsrapport. Eff har sagt att deras medlemmar kommer att använda detta, men inte alla som är medlemmar där, varken fastighetsmäklare, advokater och privatpersoner som vill sälja en egendom själva.

Till Klicka. nej visar justitieministeriet och akutfrågor för branschens eget initiativ och kommer att fortsätta med det i hanteringen av ärendet i ministeriet.

Läs också:

Här är Norges tuffaste byggnad

Gammal fabrik barn var läckra hytteparadis

där de kommer att stanna på vattnet

Enkla knep som får duschen ren

ADVERT

Mest populära