All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inte helt enligt avtalet

Ge mig mitt garage!

Foto: Per Ervland Foto: Per Erveland mer

Housing Blog

 1. I, en halv miljonär
 2. Dekorera pris
 3. Före och efter styling
 4. Thriller i monetära termer <999 > kanna, kanna, kanna
 5. licenstagare from hell
 6. Ljus tango med mäklaren
 7. Sell sjæl?
 8. Inte helt enligt avtalet
 9. Den verkliga boss
 10. Beyonce på balkongen
 11. För några år sedan fanns det en annons för en hudkräm i ett främmande reportage magazine. Annonsen visade en kvinna fyrtiofem med mimic linjer runt ögonen och i pannan. Var och en av de lilla linjerna hade en märkt signalering vad hon gjorde när linjen skapades. En kom när hennes barn föddes, en kom när kvinnan blev en chef och en - och märker det! - anlände till bostadsinköp.

Även om jag hade sett mig själv skulle jag bli en person med flera hundra skonsamma leenden på korset. Men nu verkar det som att ömhet mellan ögonbrynen har blivit fast. Inte bara har jag sålt ett hem men jag har köpt en lägenhet med

garage . - Det är en bra lägenhet. Och garaget är i källaren, tar bara hissen ner, säger mäklaren när jag är på första loppet. - Och garageuthyrning ingår i hyran.

- Kan jag se den?

- Ja, vänta lite, jag kan inte lämna, säger mäklaren.

När tittartiden är slut, säger han: - Nej, nu måste jag gå, jag har en uppfattning om Carl Berner, adjö, adjö.

En månad efteråt får jag nycklarna till ära. Genom att granska alla bekvämligheter som fancy ventilationssystem, avgassystem och stopcock, är det dags för garaget. Ägaren tar mig med

ut . - Nej, nej, vi måste se garaget först, säger jag.

- Men vi ska göra det nu, säger pojken.

- Hej? Är inte garaget nerför hissen.

- Nej, det är ut och nerför trappan i ett skjul i trädgården. Jag förstår inte varför bostadsgruppen inte har byggt en tunnel från byggnaden till garaget, säger säljaren.

En vecka efter upptäckten får jag ett brev med en faktura på

uthyrning av ett garage. Grrrr!

När jag ringer din mäklare att göra honom medveten om detta säger han klokt:

- Jag sålde på säljarens information.

Det är okej för dig att välja 2, 5 procent av försäljningspriset och sedan skylla klienten. Jag ringer konsumentrådets biträdande direktör Christina Mostue.

- Mäklaren säljer information som han mottar från rektor. Han hämtar sedan information från affärschefen. Han är dock inte ansvarig för att kontrollera att den information han fått från säljaren är korrekt. Om han emellertid får information som han borde förstå är felaktig, måste han kontrollera informationen.

- Men vad gör jag nu då? Jag suckar

- Du kan annonsera till säljaren.

- Men vad får jag?

- Det handlar om många saker. Vilka ekonomiska konsekvenser upptäcker du att garaget är ute och inte i källaren, säger Moestue.

Den ekonomiska konsekvensen av det faktum att garaget inte är en femton timmes resa bort är svår att mäta. Hur mycket tar känslan av lyx som medför den direkt från lägenheten och in i bilen på en mörkblå vintermorgon med 23 grader som bitar i skinkan?

Det finns dock körregler:

Lag:

 • Försäljningslagen reglerar köparen, det vill säga min rätt att köpa och sälja fastigheter. Upplysningsskyldighet:
 • Säljaren är skyldig att ge information om alla viktiga saker av den egendom som han vet. Det är också så att det inte hjälper Jag visste inte om förhållanden som senare visar sig vara felaktiga. Säljaren betalar också för information som tillhandahålls av mäklaren. Det vill säga, säljaren säger att hans mäklare ger felaktig information. Undersökningsskyldighet:
 • Köparens undersökningsplikt kräver att köparen kontrollerar den egendom som han köper, men det är inte nödvändigt att gå på fler visningar än en. Även jag gick båda dagarna. Köparna kan inte vete att det finns brister om han kände till eller måste känna till de brister när inköpsavtalet ingicks. Kräv Remedies Remedied:
 • Om köparen upptäcker fel kan han begära felkorrigering. Det kommer emellertid vara svårt att be köparen att flytta det garaget i källaren så att jag upplever lyxen av lyx i live och inte bara under perioden från tilldelning och till övertagande. Ökning av inköp:
 • Om felet är stort och innebär en väsentlig avtalsbrott, kan köparen hämta köpet och returnera pengarna. Shit, jag har flyttat nästan alla mina saker och den nya ägaren till mitt gamla älskande hem tar över en vecka, jag har ingen plats att bo förutom Red Spit Per under en fri bro. Sätt på pengar på is:
 • Köparen kan hålla tillbaka pengar som är nödvändigt för att säkra kraven. Prisreduktion:
 • Om säljaren inte korrigerar felet kan köparen kräva en prissänkning. Ja, vi pratar nu! Återbetalning:
 • Köparen kan kräva ersättning för de utgifter han har ådragit sig för att tillhandahålla rättsmedel. Klagomål:
 • Det finns fem års anspråk på bostad. Kräver

År 2004 rapporterades 6 500 brister i bostäder. Halvleken upptäcktes snabbt och regisserades av säljaren. Emellertid nådde endast en av tre som hävdade skadeståndsanspråk försäkringsbolagen.

Således bestämmer jag följande:

Kontrollera alla utsikter och håller med säljaren om den utrustning som kommer att åtfölja fastigheten. Och herre, kolla om garaget är där det står att det borde vara.

 • Mäklare som inte beter sig snyggt kallas dumma och orubbliga och anklagade för att ha enkla kostymer i den här bloggen.Herr Garasjen-är-källaren: Du vet vem du är! <999 >>>> BLOGG 1: I, halv miljonär <999 >>>> BLOG 2: dekorera priset <999 >>>> BLOG 3: Före och efter styling <999 >>>> BLOGG 4: Säljs över fare <999 >>>> BLOGG 5: KANNA: Vad adjektiv egentligen innebär <999 >>>> BLOGG 6: licenstagare från hell <999 >>>> BLOGG 7: Lätt tango med medel <999 >>>> BLOGG 8: jag - en bostadsagent? <999 >>>> Tillbaka till introduktionen
 • ADVERT

  Mest populära