All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nostalgisk dröm

Fastigheten Sjøaker är omgiven av skogar och inlandet. Här är det lugnt och fridfullt, och den goda landsbygds atmosfären kännetecknar också insidan av huset.

Monica Midttun hade bott i hela sitt liv, men mannen Finn var uppvuxen på Toten och insisterade på att paret måste bo i ett lanthus. De längtade innan de hittade den perfekta platsen vid Brangerud i Aurskog-Høland, hösten 2008.

Nu har Sjøaker helt förändrats inuti och paret har lagt mycket arbete. Vardagsrummet avslutades i november förra året.

- Vi kände oss som om vi kom hem när vi kom hit, men jag tyckte inte riktigt om interiörstilen. För mig är det viktigt att mitt hem är en förlängning av mig själv och att stilen är enhetlig i hela huset, säger Monica.

Hon älskar en lantlig, nostalgisk stil och vill ha så mycket vit som möjligt.

Läs också:

Color för vägg 2017

Om du målar ett rum årets trend färg, har du många alternativ. Om du målar väggen i blått, rött eller brunt är du på rätt spår!

Ljus från flera kanter gör parets matplats ljus och mysig. Foto: May B. Langhelle

Malt Each Hook

- Vi visste att det skulle vara mycket arbete när vi flyttade här, men har tagit lite tid. Jag tror att varje krok i vardagsrummet är målade, och det mörka taket måste ha två lager av häftklammer och tre lackfärg innan det blev helt vit. Lyckligtvis är jag gift med en handyman, Monica-leenden.

Finn har gjort det mesta av snickeriarbetet, och har också frågat snickarens son för råd under vägen. I vardagsrummet de gjorde bort i två eller tre veckor och paret verkar den värsta delen av renoveringen var att ta bort den gamla golv:

- ovanpå trägolv låg både spånskivor och beläggningar samt laminat. Allt var att ta bort, och speciellt spånskivorna var snoddarna för att bli av med, säger Finn.

- Vi skulle verkligen vilja behålla och mala de gamla trägolv, men vi bestämde oss för att gå i laminat istället, eftersom vi har en hund och den blir repad, förklarar Monica.

Läs också:

Nytt badrum - för 5000 kronor

Även med en begränsad budget på 5 000 kronor är det möjligt att borsta badrummet och få ett uppfriskande resultat.

Golvet är Berry Alloc Oak Natural Original. Den har en kärna av trä, men med slitstarkt laminat på toppen.

Den trevliga skatoll är en begagnad kupong som Monica köpte för 500 kronor. Foto: May B. Langhelle

Det gamla vardagsrummet är målat med färgen 7236 Chi från Jotun, och tapeten är Falsterbo 1426 från Boråstapeter, med historiskt mönster från 1800-talet. Den passar som en hand i handsken till alla gamla möbler i parets vardagsrum.

Monica älskar verkligen att leta efter antikviteter, som hon köper för billiga pengar och sedan kysser upp. Både byrå och skatoll i vardagsrummet är i gustaviansk stil.

Läs också:

Varma och kalla färger - lätt förklarad

Varma och kalla färger är viktiga för hur vi upplever interiör. Men vad gör verkligen färgerna "heta" eller "kalla"?

De har köpt i en svensk begagnad butik och sedan gjort med lite snickeri och färg.

- Jag fick också tag i gamla saker genom köp och försäljning grupp på Facebook, så jag har ärvt en del från min mormor som ger fina minnen, säger Monica.

Inuti matsalen finns vardagsrummet där de också har en ny eldstad. Båda eldstäderna i trapphuset måste bytas ut eftersom de inte överensstämde med brandbestämmelserna. Foto: May B. Langhelle

Snow på golvet

- Vad är du mest nöjd med i det nyrenoverade vardagsrummet?

- Jag är mest glad att vi flyttade matsalen från köket till det här vardagsrummet. Det är så ljust och trevligt här, och solen kommer in från flera fönster. Nu har vi en extra soffa i köket istället! säger Monica.

Den praktiska anlagda Find är mest nöjd med att den defekta skjutdörr till terrassen har ersatts:

- När vi flyttade in var det inte dörren stängas, och vi kämpade rörelser och att det blåste snö på golvet i vardagsrummet, säger han.

Finn tycker att det är ätit att smyga och måla, men börjar nu få lite renovering.

- Men om vi inte hade haft det, skulle vi ha köpt en annan plats som kompletterar Monica.

FÖRE: Vardagsrummet var lite för mörkt för Monicas smak. Taket var också mörkt innan, här har redan målats med fem rockar ...

Project: living

HOUSE:

En gammal trähus på Brangerud i Aurskog-Holand, byggd 1947. boyta på ca 150 m < 999> 2 , köpt 2008. som bor här: Real par Monica Midtun och hitta East Seth, hund Leo.

STIL: Nostalgisk och lantlig, ljus och vit med renoverade vintagemöbler och arv.

DENNA KOSTNAD OPPUSSINGEN:

Totalt kostar parets nya vardagsrum ca. $ 60.000.

DENNA DID: Gamla golvet togs bort, ett fönster och en skjutdörr byttes ut. Ny färg och tapeter behövde, plus de var tvungna att ersätta två gamla vedeldade spisar.

se mer av HOUSE: Monica har sin egen blogg där du kan se resten av vackra huset: frusjoakers pärlor. blogspot. nr.

ADVERT

Mest populära