All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Norrmän renoverings vurm

tillfrågade studie norrmän renoveringsplaner, och bärs av Norstat FINN uppdrag i april bland 1.000 tillfrågade. Resultaten visar att maj och juni är toppmånaderna för renovering, och de flesta av oss har inget emot att vara omgivna av färgtankar, damm och diverse material. 37 procent av respondenterna tycker att det är okej att röra sig och 35 procent säger att de gillar det.

Belöningar för miljarder

Det är ingen hemlighet att nordmän har en renoveringsdilla. Årligen spenderar vi över 60 miljarder dollar.

- Vi är oroade för att ha det fint omkring oss, vilket kan bero på att vi har goda råd, förutom att vi är mycket inne på vintern. Dessutom har vi en tradition av att äga sitt eget hem, som kanske gör motivation att möblera är extra stor, säger Christopher Ringvold, chef för FIND uppdrag.

Exposed av ljuset

Ljuset avslöjar något mindre smickrande som kunde använda en ansiktslyftning

- När vi går mot ljusare tider är smutsiga väggar, drizzly uteplatser extra synliga, så det är förståeligt att många prioritera detta. Kök och badrum är populära projekt under hela året. Dessutom är det högsäsong för att köpa och sälja bostäder i framtiden, och i samband med detta gör många många uppgraderingar, säger Ringvold.

Hjälp till uteplatsen

Många vill uppdatera uteplatsen under sommarmånaderna. Det kan vara krävande arbete och många använder därför experthjälp.

- Om du är en av de många som behöver hjälp med uteplatsen, kan det vara en bra idé att beställa hantverkare snabbt. Efterfrågan ökar över tid, och det är inte nödvändigtvis lätt att få professionellt arbete, säger han.

3 av 10 renovera för att öka fastighetens värde

Så mycket som 33 procent av de tillfrågade rapporterar en värdeökning på fastigheten som anledningen till att de renovera. Detta är den näst vanligaste orsaken. Vanligtvis är det att röra sig för att man måste, vilket gäller 53 procent av de svarande. Trendmedvetenhet, perfektionism och miljöförväntningar spelar en mindre roll.

- Många är förmodligen lite politiskt korrekta och kommer inte att erkänna att de påverkas av miljön. Trender är inte de som gör renoveringen, men vi är intresserade av att få "den sista" när renoveringen är igång. Samtidigt är det viktigt för människor att kombinera detta med ett personligt uttryck, säger Bjørg Owren, kreativ chef vid Informationsverket för färg och inredning.

Kvalitet viktigare än pris i valet av hantverkare

Ska vi tro på undersökningen kommer på förhand kvalitet vid val av hantverkare. Vi ser först och främst på

för hantverkare som ger ett intryck av att leverera kvalitet och vara allvarlig.Då är vi mest oroade över pris och service. Resultaten visar att det är vanligast att fördela mellan 5 000 och 20 000 kronor per hushåll för uppgradering av hem på vår och sommar, vilket motsvarar 22 procent av de svarande. Det är dock ganska vanligt att använda höga belopp. 27 procent av de svarande kommer att spendera 40 000 kronor och uppåt. 23 procent har inte för avsikt att spendera några pengar på detta.

ADVERT

Mest populära