All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Norska studenter lager banbrytande elektrisk motorcykel

Bakom stora garageportar lite utanför det viktigaste området för universitetet har fem killar som arbetar hårt för att slutföra avhandlingen , en elektrisk motorcykel som heter Roskva. Konceptet i sig är ingen nyhet, det finns många elmotorer redan på marknaden. Men det här är annorlunda.

- Tanken var inte att återuppfinna hjulet. Men vi såg att cyklerna man får köpt idag hade tydliga svagheter. De har moderna batterier och motorer, men saker som chassi, upphängning och bromsar ingår inte alls. Resultatet är ofta en effekt / viktförhållande som inte exakt ge atletiska färdigheter, säger Erik Olsvik, talesman för det projekt som vi nu står och beundrar. Därför bestämde vi oss för att konstruera en prototyp som eliminerar alla problem och ger en körupplevelse som är lika bra, kanske ännu bättre än de bensindrivna konkurrenterna.

Prototypen Roskva presenterades på Aker Brygge i helgen i förväg. Autofil har nu auditionerats på workshoppen i Ås, vilket ger oss en unik inblick i det otänkbara arbetet bakom.

Erfarenhet av hembränt

Laget från hårdvara, process- och produktutveckling linje vid Ås skördat många goda erfarenheter på deras tidigare projekt, hybridbil Ecotwin som deltog i Shell Eco-marathon i Tyskland 2010. Bilen gick på en sorts biobränsle vilket är mycket känt för elever på Ås ...

- Det gick helt enkelt hemma. Förbränningsmotorn lade en super kondensator, som i sin tur gav framdrivning via en elektrisk motor. Det var ett bra sätt att lära oss hur elmotorer fungerar, förklarar Lars Nordberg. (Och säkert en fin ursäkt för att destillera sprit under skoltid ...!)

Foto: Stein Inge Stølen mer

- Det här projektet började som ett teoretiskt papper på elektriska motorcyklar 2010. Så balett på sig och vi satt startade flera uppdrag som förklarar möjligheterna att producera en prototyp, säger Espen Kultorp. Han har varit ansvarig för att testa och utveckla de kompositmaterial som cykeln nästan uteslutande består av.

Men vad är så speciellt med Roskva? Tja, fler saker. Befintliga elmotorer använder en likströmsmotor på cirka 40-50 hästkrafter. Det spelade ingen roll för killarna på Ås. Sedan satt de på samma sätt två. Den totala effekten är därför 92 hk och 80 Nm. Kombinera detta med en extremt lätt vikt på bara 160 kilo och du har världens snabbaste elmotorcykel. 0-100 går bort på bara fyra sekunder ...

Foto: Odd Arne Skjong Visa mer

För att hålla vikt så låg som möjligt måste de tänka helt nya.Lösningen blev ett koncept som inte bara är briljant i sin enkelhet, det är faktiskt revolutionerande.

- Roskva är världens första motorcykel med självbärande karbonfiberkarosseri. Det har ingen ram, alla yttre paneler fungerar som lagerstrukturer, säger Erik. Resultatet är ett vikt / effektförhållande som stämmer med moderna cyklar i 600 kubikskala. Suzuki GSX-R600 har 1, 8 kilo att dra på per hästkrafter. Roskva har bara 1, 7. Lägg till att du inte behöver gire, så du inser att det här kommer att bli en hård körupplevelse. Med sådana styrkor i sin tur är det viktigt att konstruktionen är byggd för att motstå spänningar. Det har också gett pojkarna med omtanke.

Foto: Odd Arne Skjong Visa mer

Som en liten jet

- Alla kritiska komponenter som fästelement, svängarmar och liknande är stresstestade, det vill säga vi sätter press på dem tills de går sönder. Även de minsta bitarna passerade över 1, 8 ton, tack vare det sätt som kolfibrerna är vävda, säger Espen, som visar drivaxeln som väger endast 280 gram. Hela kroppen väger löjligt 25 kilo och är fullt möjligt att lyfta den över huvudet med en arm. Men detaljerna slutar inte där. Bromsar och tuning lånas från vildmarken Yamaha R1.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Fälten är också gjorda av kolfiber och kostar 40 000 kronor. Lyckligtvis fick de en studentrabatt ... Men är det inte viktigt att motorcykelevenemanget är komplett - ljud?

- Vi trodde att det skulle bli lite konstigt utan motorbuller. Men under provkörning visade det sig att det har en slags turbineliknande visselpip som faktiskt är roligt! Under höghastighetskanaler låter det som en liten jet ...

Foto: Henrik Holmberg Visa mer

Cykeln är inte redo för snabbprovning ännu, men det är inte långt borta. Programmering av motorstyrning och instrument och finjustering av kedjan är i huvudsak vad som finns kvar innan Roskva verkligen kan provas. Vi hoppas att vara där när det händer ...!

  • PS! Namnet härrör från norsk mytologi. Roskva var Tjalves syster, och båda var Guds trellis. Roskva har från antiken menat "det snabba".

ADVERT

Mest populära