All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Norska semesterparadis vid havet

anländer med båt i denna stuga by i Risør, ser du knappast grånande Fritidshus kantas av cederträ.

Sju arkitektoniska hytter, ganska lika, men olika, var och en anpassad till terrängen.

stuga i denna historia är 100 kvadratmeter, ritades av arkitekterna Heggelund och Koxvold och slutföras under 2008. När familj med två vuxna och två barn tog över 2010, stod stugan som ett tomt skal.

Nu är stugan inredd till en drömplats där den ligger nära havet och naturen. Bara några minuters promenad bort ligger stenarna och havet från Skagerak. Höger kan du skina killar som markerar ingången till idyllisk Risør.

Fyrfamiljen berättar att det är hårt och blåsigt i havslovet, men stugan har mer skyddade platser.

- Guld värd, säger stor och liten om lägren.

Stugan är omgiven av hundra kvadratmeter terrasser lokala skiffer sten med varm glöd, liksom ostörd trä terrass utanför köket.

MATERIAL: Terrassen och rören är täckta av Frolandsskifer, en lokal skiffervariant som har många heta toner. Skiffer terrasserna springa runt på två sidor av stugan. I botten av planet går grottorna över till gräset. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

NICE VIEW: Seagull skrikande, båtliv och ringar kan kikade närmare på genom teleskopet i vardagsrummet. Stora, öppna fönsterytor gör det mesta möjliga för dagsljus. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto Studio Dreyer Hensley

palett DUS hyllor längs väggen löper från golv till tak och är byggt av en lokal möbelsnickare. Naturligt stilleben med skal som finns i vattnet sitter på det soliga matbordet. Linsofaen är från Magazin. Den mörka mattan i sisal är från Palma. Bordet och stickad puff är från Works Interior. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

När familjen besökte vänner på en ö strax utanför fyra år sedan, gick de på en show.

- Från havet såg vi knappt på stugan på grund av material och anpassning till terrängen. Det var en positiv överraskning. Vi gillar också att stugan är landbaserad, även om det mesta av sommarens transport sker med båt. Om vi ​​är landet bosatta blir vi mindre fientliga, säger de till Bonytt.

Men familjen insåg att det var mycket att göra innan de gick in. Stugan var i grovt utkast ett tomt skal i obehandlad furu.

- Utmaningarna var stora, men vi hade möjlighet att organisera inredningen. Vi kontaktade därför en inredningsarkitekt som designade kök och andra rum.

De ville ha en uppdelning mellan vardagsrum och kök, vilket löstes genom att man byggde en soffa på köksöns sida mot vardagsrummet. Denna soffa, bokhyllorna i vardagsrummet och sängarna i sovrummet är byggda av en snickeriverkstad i Risør.

De inbyggda hyllorna i vardagsrummet innehåller tidningar och böcker, liksom tv för regniga dagar. Här har barnens strandfynd också kombinerats med andra saker som de är nöjda med.

- Jag är inte beroende av att ta med saker du inte behöver hemma i stugan. Återanvändning är bra, men jag tror att inredningen ska komma till stugan eftersom det passar det, inte för att vi vill bli av med det hemma, säger mamma i familjen.

Alla golv är målade vita, familjen bryr sig inte om ytan får någon hak eller rep.

- Det ger en fin patina och vit betonar sydlig känsla, säger de.

Taken är också vita och väggarna är färgade i en grå färg som påminner om drivved.

Så långt som möjligt äter familjen ut. De har optimala solförhållanden för lång på kvällen. På morgonen kommer solen på andra sidan av stugan.

KOMFORT: Kökets baksida används för en sittbänk, anpassad av lokal snickare i Risør. Matbordet i massivt trä har gjorts av stolar köpte i loppmarknad och målat i samma färg som bokhyllorna i vardagsrummet. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

LOKAL MONTERING: Inredningen är från köksleverantören Kvik, men bänkskivorna och hyllorna är målade av en lokal målare. Öppna hyllor ersätter överbeläggning och de saker som föregår är flitiga i bruk. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

NATURVÄRDIG: Med det vackraste landskapet strax utanför fönstret hålls sovrummets inredning till ett minimum. Sängarna är byggda av en snickeriverkstad i Risør. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

NÄR SOLEN SEG SEG: I morse var det en båttur till Fiskemottaket i Risør, tio minuter bort. Nu är det dags för grillade havskrabbor. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

En typisk sommardag kan vara följande: En promenad på stigar och vägar mellan trevliga små gårdar , eller på träsken. Och kanske en resa till Risør med båt för att köpa is eller havs kräftor på Fiskemottaket. Fiskestängerna ingår vanligtvis i båten, och på en lyckodag blir det självfiskad fisk till middag.

- Vi är också flitiga användare av det lokala biblioteket. Holiday lycka är att komma hem med en bunke böcker, hålla lite i trädgården, hitta en varm läsarea, simma och vara med vänner, helt enkelt vara ute, säger mamma i familjen till Bonytt.

Här kan du njuta av sommaren antingen på terrassen eller på sanddynen i den rosa solnedgången.

Läs också:

Det här är viktigt när du köper en färdig

Så här återanvänd du gamla material

Kontrollera den smarta terrassen

ADVERT

Mest populära