All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Norska Ducati damer får internationellt erkännande

De kör motorcyklar som överför underkäken till golvet vid varje entusiast och är inte precis rädd för att använda redskap. De heter DesmoDonnas, ett namn som fler och fler människor känner till. Vi slår en chatt med gänget under en rullebanan på Rudskogen.

- Vi är ungefär femtio tjejer rikstäckande, berättar föreningspresidenten Vibeche Tveit. Hon deltog nyligen i ett internationellt Ducati-möte i Italien, där klubbpresidenter från hela världen träffade och bytte ut idéer och erfarenheter. Eftersom kvinnliga presidenter i motorcykelklubbar inte bara växer på träd, fick hon mycket uppmärksamhet. Detta resulterade i en webbsida på Ducati-webbplatsen på Ducati International-webbplatsen. net.

Vibeche Tveit är president för DesmoDonnas, Norges snabbaste kvinnliga motorcykelförening. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Hur jämför du med killarna på planen?

- Vi har en generellt tystare takt. Inte för att killarna är så mycket bättre än oss, men jag tror att vi tänker på konsekvenser vid körning. Med detta sagt har vi också tjejer bland oss ​​som kör i Road Racing-gruppen. Men i garaget borde vi ha alla förutsättningar att bli jämn. Vi har skapat en Meccanica-grupp där teknisk kompetens är målet. Oberoende måste präglas av de kvinnliga ducatisterna, säger Vibeche.

För oss bilister kan det tyckas som självspinnande att köra i full läder i 27 grader och stekande sol. Gör du verkligen det här frivilligt?

- Hej han! Lärare och sommarvädret är ingen ideell kombination, nr. Det regnade i stan när vi körde utanför vägen. Det var verkligen underbart! Annars rätt att konsumera mycket vätska, säger Linette Halck som kör en klarröd 996.

Läs mer om DesmoDonnas och norska Ducati Association Desmodromene på desmodromene. com

Du kan också träffa klubben under årets italienska helg på Rudskogen 3. -5. Augusti.

Desmodromic Definition

Men vad är det här desmodromarrangemanget egentligen? Som okunniga bilentusiast utan ytterligare god kunskap om tvåhjulingar, jag får en snabb introduktion: Motorn på en Ducati har ett mekaniskt ventilationssystem på både insugs- och avgassidan, så kallade desmodromisk ventilstyrning. Därmed Ducati Club Desmodromene, och vidare DesmoDonnas. Sedan lärde jag mig något nytt idag också.

Desmodromicventilstyrning: Kraftstyrt ventilsystem på både sug- och avlastningsbelastningen. Foto: Ducati. org Visa mer

ADVERT

Mest populära