All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Norska scenografer i London

Dessa dagar 33 norska designers på plats i London och visar sig för en internationell publik. Den tid då Norges bild skulle byggas av bunadklädda tjejer är höga berg och djupa dalar över.

Tillfället är London Design Festival, en av de viktigaste mötesplatser för interiör och möbeldesign, som äger rum den 24 -27. September. Norge deltar i utställningen 100% Norge och är på 12: e gången. Industriministern Monica Mælan anser att norsk design ska hjälpa Norge att få en ny profil utanför.

- Om du sa "Norge", till exempel, en Brit för några år sedan, skulle personen troligtvis tanken på fjorden och fiske, kanske olja. Idag kommer många också att lägga till bra design- och möbelikoner, säger Mæland.

Allt som visas på utställningen 100% norska. Inspirerad av Norge och designad och tillverkad i Norge.

100 procent Norwegian

Utexaminerade Andreas Bergsåker show blomma och fyra andra prototyper i London

- Vad är nytt i årets utställning är att allt är 100 procent Norska: Inspirerad av Norge, designad i Norge och gjort i Norge, berättar Seniorrådgivare Benedicte Sunde från Norska Design- och Arkitekturcentret i ett pressmeddelande.

Hon har curated utställningen tillsammans med Peppe Trulsen från norska ikoner.

- Vi tar med oss ​​är en blandning av unga, lovande designers med sensationella prototyper, samt ett antal etablerade, prisbelönta designers. Detsamma gäller för tillverkare som är inbjudna. Spännvidden sträcker sig från nyetablerade företag till företag som har varit en viktig del av norsk design i årtionden. En röd tråd är funktionalismen och minimalismen som har blivit det norska designmärket, säger Sunde.

är utställningen anordnas av utrikesministeriet, norska ambassaden i London och det norska design och arkitektur (DOGA). I år har norska ikoner samlats in som en partner.

Kristine Bjaadal från Telemark deltar i 100% Norge för tredje gången.

ADVERT

Mest populära