All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Norska arv på rulle

Om du renoverar ett gammalt hus eller en gammal lägenhet, inte kan passa moderna tapeter i. Men oroa dig inte, det finns nya tapeter gjorda efter riktiga gamla mönster.

norska arv är en tapetkollektion med mönster från perioden 1780 till 1940.

gamla skivor

Tillsammans med det norska institutet för kulturarvet Research har initiator Else "stegpinnar" Rønnevig hade en enorm uppgift att gå igenom kulturarvet rika arkiv att hitta mönster som passar idag också. Samlingen är godkänd och rekommenderad av Riksantikvaren och består av elva olika mönster som kan erhållas i 21 varianter med olika färgkombinationer. Över 100 år gamla maskiner limar den kulturhistoriska tapeten på miljövänligt papper med biologiskt nedbrytbara färger och cellulosegeler. Bakgrunden är lätt och tvättbar.

Gjenopptrykking

Har du hittat resterna och fragment av den ursprungliga väv dold under flera lager och vill ha det igen, är en lösning på det också: Christiania förlust Verkstads Moss har specialiserat sig på gjenopptrykking och rekonstruktion av historiska bakgrund. Allt arbete görs för hand, både mönsterdesign, rekonstruktion och tryckning. Alla färger blandas för hand så att de kan vara så nära original som möjligt. Här hittar du ett stort arkiv med nästan 1000 olika tapeter mönster från olika tider.

Serie Producerad

Boråstapeter firade 100 år som tapeterstillverkare genom att producera en ny gammal samling. Alla mönster är gamla men moderna och är gjorda efter en riktig gammal tapeter som finns i gamla arkiv eller äldre hus. Banden är limtrycket - samma metod som användes ursprungligen. Bland annat har flera tapisserier av den österrikiska arkitekten Josef Frank tagits i produktion. Tapeten präglas av stora mönster och färgglada blommor, fåglar och fjärilar.

ADVERT

Mest populära