All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Norges dyraste förstärkare?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det är det norska företaget ljudlösning som kan erbjuda ära, och priset?

Det är inställt på cirka 2 690. 000 - vilket även motsvarar priset för en bra hus i huvudstaden eller två bitar av lyxbil BMW 645Ci, eller nästan samma som en Aston Martin Vanquish med 460 hk till 2, 9 miljoner. Det är självklart att kundbasen är relativt begränsad.

Rördelen själv. Visa mer

Wavac, vad för något?

Enligt Audio Solution är Wavac ett japanskt företag som har funnits i 10 år och specialiserat sig på hi-fi-produkter för detaljhandeln.

Företaget utvecklar och bygger "Single-Ended Triode" (SET) förstärkare. Det här betyder rörbaserade förstärkare som enkelt byggs med de bästa delarna och kan hantera att musikens ursprungliga information behålls. Modellen, SH-833, lanseras som en mycket dyr jubileumsmodell.

Men vad får du verkligen för pengarna - och vem köper faktiskt det?

Rörförstärkare

- Det här är en unik typ av rörförstärkare, säger Bernt Skøien från Audio Solution till DinSide. - Priset ensam indikerar att detta inte kommer att bli årets julhandel, i praktiken kommer vi förmodligen inte att sälja en enda modell. Priset är faktiskt ganska exceptionellt, även på vår skala, och vi har därför specialiserat oss på bra stereo ljud.

- Du kan inte riktigt jämföra detta med ett koncept, där tillverkaren är faktiskt mest angelägen om att visa upp sina egna kompetens och var att sälja kommer i en annan sort, säger Skøien. Sådana rörförstärkare är också extremt populära i Japan, och det är klart att bara att kunna visa en sådan förstärkare är en fjäder i tillverkarens hatt.

- Det bidrar också till berättelsen att alla köpare kommer att besöka Japan. Om du köper denna förstärkare installerar den japanska formgivaren installationen på din plats, fortsätter Skøien.

Men vad är verkligen en rörförstärkare?

- Det här är samma teknik som används i gamla radioapparater. Tekniken är därför inte ny. Kort sagt, transistorer används inte. Ljudet kommer från rören, vilket ger en mer analog ljudbild. Jag ska försöka förklara skillnaden i ljudet kan kortfattat sammanfattas enligt följande:

  • Medan en transistorförstärkare är närmare orienterad - så att du hänga dig upp ljudet, föregå med gott rörförstärkare musik i fokus.

Enbart förstärkare

- Det här är en ren effektförstärkare, det här är ingen volymknapp, säger Skøien.En viktig punkt är dock att du får en flödesrengörare som garanterar jämn volymåtkomst. För avancerade fantasier är kvaliteten på det norska elnätet inte mycket att skryta om. För att få det bästa ljudet på ditt kvalitetssystem, borde du faktiskt använda det efter 23:00. De flesta norrmän har stängt av TV: n och nätverket blir stabilare.

Vad behöver du verkligen för att få bra ljud?

[999>] - Om du har en förförstärkare av samma märke (snabb 229 000), liksom CD-spelare och högtalare av samma kvalitet, slutar billen snabbt på cirka fyra miljoner. Det är med andra ord ganska extremt, säger Skøien, som lyckligtvis har några lugnande tips för lyssnare med en mer normal budget:

De två pelarna för att få det bästa ljudet är att hitta en anläggning där de olika komponenterna spelas. Högtalarna måste matcha förstärkaren etc. etc. Till exempel är rumslösningen och materialet i vilket rummet är klädd viktigt.

  • - Det hjälper inte om du har en fabrik för 200 000 kronor, om inte komponenterna passar ihop. Tyvärr kommer vi att bekräfta detta igen och igen. Skulle du lägga in mycket pengar till ett bra stereo system, bör du alltid köpa via proffs, säger Skøien.

    Den goda nyheten är att om dessa två grundläggande faktorer är på plats, kommer en anläggning på cirka 50 000 kronor att spela mycket bra. Men om du har de riktigt bra faciliteterna måste du komma in över 100 000 kronor klass.

ADVERT

Mest populära