All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Norrmän körde världens dödligaste race

Vad är den farligaste, baddest och vildaste formen av racing kan du vara här på jorden? Du kanske tror Paris-Dakar eller Indycar-tävlingar i USA? Även om ingen av alternativen kan betraktas som lysande exempel på god säkerhet, är det bara en barnlek jämfört med racing största test av styrka: Isle of Man Tourist Trophy.

- Det är en helt galen race, säger 25-årige Sebastian Buch från Nordstrand i Oslo.

Jag har kört motorcykelracing i flera år. Det började bli lite ihop med lagen på grund av hastighet på vägen, säger han.

Buch upptäckte Isle of Man Tourist Trophy på webben, där videoklipp från det farliga motorcykel race börjat komma upp till ytan för några år sedan.

Över 250 dödsfall

Isle of Man, en liten ö i Irländska sjön inklämt mellan Storbritannien och Irland, har lockat motorcykel fans sedan den första Tourist Trophy race 1907.

Efter andra världskriget har det varit racing dödsfall Isle of Man varje år utom 1982 och 2001. det senare året var hela tävlingen avbröts på grund av utbrottet av mul- och klövsjuka i Storbritannien. Myndigheterna beslutade att det skulle vara en stor risk för att sjukdomen skulle sprida sig till ön om 40.000 åskådare strömmade till fastlandet, och därför beslutat att avbryta hela säsongen. Därför 1982 race den enda som har hållits utan dödsfall sedan andra världskriget ...

Även hastigheter långt över 250 km / t, det finns ingen utgångszoner runt spåren. Krossar du, du är helt kvar på objekten. Se mer

Nästa olycka i 150 km / t

- Jag deltog under 2010. I år dog två förare under huvudrätten. Jag hade bråttom, trots att det var nära vid något tillfälle, förklarar Sebastian.

- Jag hade lärt kursen på PlayStation, jag hade aldrig kört sträckan tidigare i mitt liv. Därför gick allting till minne om videospelet. En helt surrealistisk upplevelse ...! Det gick bra förrän cykeln drev lite för långt ut ur en tur på 150 km / h. Jag var tvungen att sätta mitt vänstra ben 90 grader och var nästan av cykeln en stund.

- Fothvileren sköt upp en serie highballbollar som står längs vägen. Jag är fortfarande inte säker på vad som hände efter detta, allt gick så snabbt. Men lyckligtvis gick det bra, säger en lat Buch.

- Hur snabbt körde du på snabbast?

- Cykeln mättes i en så kallad "speed trap" på 265 km / t, men jag sprang fortare än detta vid något tillfälle.Förmodligen lite över 270 km / h ...

Här kan du tydligt se hur plasten runt de höga bollarna har klippts av motorcykelens fotbollar. Foto: Privat Visa mer Det är inte ovanligt att få en hjullyft både fram och bak över kullen. Tricket är att hålla cykeln i kontroll vid landning. Visa mer

Här kan du tydligt se hur plasten runt de höga bollarna har skurits av motorcykelens fotbollar. Foto: Privat

Sebastian Buch färdig med sin blixtsnabba Yamaha R6. Foto: Privat

Även om hastigheterna är långt över 250 km / h finns det inga utgångszoner runt banan. Krossar du, du är helt kvar på objekten.

Det är inte ovanligt att få en hjullyft både fram och bak över kullarna. Tricket är att hålla cykeln i kontroll vid landning.

ADVERT

Mest populära