All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inte konstigt Per Fugelli gå på hytt

När Peter och Char-lot-te Fu-gel-li kom till Voice i 42 år säger, det var början på en livslång förälskelse. Till folket, till ön och till djuren. Efter tre års fritidssamarbete på "yttersta nakna ön" på Vestfjorden köpte de en gamble, vänsterhänt fisk. Idag är det en samlingspunkt för hela Fa-mi-li Fugelli.

- Na-tu-ren är stor, men det är men-nes-ke-ne ut här se till att vi alltid vill att vi ska-ba-ke för-tel-skrattar Char-lot te.

Eventyrlandet

Röst är den yttersta ön kommun i Lofoten, med knappa 600 invånare och 365 små och stora öar. De flesta invånare lever naturligtvis med fiske.

- Im-poined, jag fastnar över hur långt de flesta är ute - även av sorg och kritik, säger Per Fugelli.

Den berömda pro-fes-sponsra så säger al-me-di-its har Sam upptäckt-de-Bat-moster och fat mutter en ban-ken-hjärt te för Voice . Han hade redan sin internet-upp här och i grannkommunen Værøy.

- Varje hipp hur-sam-find är varken Røst eller Vær-Island. Här är det en användbar sammiljö i plus och minus som ska älskas, ak-ku-rat som den är. Tja, dessa öar har varit mitt folk-uni veri tet, det är här jag har lärt mig mest, säger Per Fugelli.

En gammal fiskehistoria handlar om det äventyrliga landet Utrøst, en ovanligt frodig ö som stiger ur trädgården strax utanför Røst. Därför tror Per Fugelli att Røst är Norges svar på At-Lan-tis.

i Lofoten - Dessa öar har varit min folk universitet, det är där jag lärde mig mest, säger lokalbefolkningen gör Per Fugelli Foto: Kathrine Sörgård

Foto: Kathrine Sörgård

OMFATTAR: Tills nyligen stugan klädd i rött eternitt. Det är särskilt för barn och barnbarn att det nu etableras. På vinden är det en chokladmousse, som i många år presenterat godis för barn och barnbarn. Det kan endast besökas genom att klättra på en stege utanför. Foto: Kathrine Sörgård

LUTFISK: Här är Per Fugelli och barnbarn på en lekfull expedition lutfisk lager torka-producenten Glea. Foto: Kathrine Sörgård

Livet till sjöss

på en pir som bygger på Røstlandet vi plockas upp av professor själv, bar-ne-bar-net Die-go och ka-me-ra-tio hans, Even. Per Fugelli tar hand om att vi blir rika på båten från kajen. Och för att komma till land vid hytten i Lyngvær måste den stå fast med öronen. Slättarna är redo för en fluga-te-brygga, vilket definitivt gör din åtkomst enklare. För när du har streck, kan skillnaden mellan float och fjäder vara fyra månader. Och vid vårfloden är professorn omgiven av vatten på alla håll, nästan hela vägen upp till hytten.

"Köp gaffel-hu-setet på Lyng-väderflugten 1972 är något som fadern och mamman har gjort.Det är här vi är hemma, det är vårt, allt annat är precis där vi lever, vi går in "skriver Ak-cel Fu-gel-li i boken" Jag ser på min fader. "

Ak-sel är på havet-en varje dag och den andra är en virvelvind-uppsättning. Fa- ren hjälpare.

- Utan ditt eget barns idylliska utseende, är det upp till dig att se hur mycket som bor hos barn.

Char -tot te och jag är över ras, Per-Per-gel-li-tells, medan han hjälper till att hålla hans lunch.

Även han tog men fler barn i tältet som läkare på väderö och röst. Men du har gjort det förut, då frågar du Die-go och ser kreativt ut på kvei-te-li Jag har lyssnat på cheek på en fräck kille, utbryter han och skrattar.

999> En Pharmacy Clinic

Per Fu-gel-li ofta och lyser när han är emot.

- Att vara på Voice är som att vara på en lat-clique. -pre-get av folke-ke Här är ton-na-strået av bra hu-moor. Människor är väldigt upprörda i käken.

- Hythe-te och hetaste te, det är som en julsång, honungste med glädje och detsamma är yor-det! Men det händer inte att vi måste skriva ut teet igen i september. För vissa är det en bra idé att du ska stanna en stund, för att det kommer att ta oss till huset där vi kom ifrån. Jag ska berätta om det är bra för helvete-sagt! Att vara bråttom är att ha en vilolöshet. Här kan vi gå för skattejakt, lek Ludo och vara med dem vi är nöjda med.

FÄRGAD: Det gamla fiskehuset har färgglada möbler och väggar. Foto: Kathrine Sørgård

Utsikt: Från matbordet i vardagsrummet har de en bra utsikt över Storfjellet som ligger på egen ö. Foto: Kathrine Sørgård

GAMMEL OG PRAKTISK: Jøtulovnen, som installerades för 20 år sedan, är trevligt att titta på och stiligt att ha, särskilt när strömmen går. Golvet är original. Foto: Kathrine Sørgård

VÄNLIGT: Du vaknar verkligen när du går in i salen. De tuffa stövlarna har köpts på Norges största Joker, som ligger på Røst. Apelsinröret är en vattenkikare. Foto: Kathrine Sørgård

Den galna professorn

För skyddens skull är också lika tjur- och honungskattad jakt. Önns övergivna "dumma ögon" har noggrant sökts, särskilt när många av dem är bortskjutna, ter.

- När baren blev större, måste den vara mer ändamålsenlig, lite risk och spänning. Nu verkar det som om han är Fugellien, tänker nog av mitt liv när jag klättrade upp i en röra av chock på en skiva för att få en skatt -jakt-sed delen. Här är jag förmodligen känd som en galen pro-fes-trollkarl.

En bättre plats

Hytta, som nu är under renovering, jämförs med ett frid rum och ett enkelrum.

- Här kan vi tänka på om vi kommer att dö eller där vi kan skriva en bok som kan hända att vara en miljon-mig-mig- Till säng-plats att vara.

Att ta hand om vad som pågick för ett trångt slott har varit ett bra föl för Char-lot te och Per Fugelli.

- Nu kan baren och baren ha kul om vad det är - under lång tid. Och det gör det lätt att tänka på det.

OPP OF THE SEA: Per Fugelli tycker om att jämföra Voice with Atlantis, och får stöd från den gamla historien om Utrøst. Det handlar också om ett underland som steg från havet. Det här är utrustningen till Skomvær fyr. Foto: Kathrine Sørgård

SKUMMEL: Det här är naturligtvis Lofotens mest fotograferade hus. Det är fem minuters promenad från stugan till Per Fugelli. Vi deltog i guidade turer på kvällen, i midsommar och mörkret i den sensuella. Roligt och läskigt för stora och små. Foto: Kathrine Sørgård

Spökehuset: Tror det gamla huset på tro? Foto: Kathrine Sørgård

ADVERT

Mest populära