All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ingen part på bostadsmarknaden

Försäljnings siffror från Association of Real Estate, som just har publicerats, visar att säsongrensade huspriserna sjönk med 0, 4 procent från juli till augusti, skriver Norges fastighetsmäklareförening i ett pressmeddelande.

Är du rädd för barn?

Priserna steg med 2, 3 procent jämfört med juli i år. Skillnaden mellan de faktiska och säsongsrensade prissänkningarna visar att priserna i augusti vanligtvis utvecklas starkare än i en genomsnittlig månad.

Pilarna börjar peka på bostadsmarknaden. Bild: Per Ervland. Visa mer

Jämfört med augusti 2006 är priserna nu 9,2 procent högre.

Antalet återförsäljningshem ökar också. Totalt har 5 179 bostäder sålts nationellt under den senaste månaden, vilket är tre procent mer än förra året.

Hur mycket kan du låna?

Lägenheter värsta

Prisutvecklingen i augusti var dock mycket olika beroende på om man tittar på hus, parhus bostäder eller hus:

  • Priserna på småhus ökade med 6, 8 procent.
  • Priserna på bostadshus ökade med 3, 0 procent.
  • Priserna på lägenheter ökade med 0, 8 procent vilket faktiskt innebär att priserna föll ganska kraftigt.
Delade bostäder har haft den högsta "årliga prisökningen", från augusti förra året till augusti i år, med 14, 1 procent. Chalets har stigit med 13, 6 procent och lägenheter bara med 7, 2 procent.

Vad är ditt hem värd?

Transient?

- Jag tror att det är lite tidigt att säga att det finns en förskjutning på marknaden, men det finns inget som tyder på att det är en lite lösare på marknaden nu, säger advokat Thorbjørn Ek, som också är vice ordförande i Real Estate Agency Association ( eff).

Han påpekar att ekonomin är i grunden i god form.

- Det här är nog mer psykologi. När människor dag efter dag läser i media om möjligt avföring, är det kanske inte konstigt att de blir oroliga, säger han, och tillägger:

- Jag tror att detta är ett tillfälligt fenomen, men definitivt vi kan se inte förrän slutet av året. Vanligtvis har vi en stor volym i maj, men den har ändrats så långt, avslutar han.

Källa: www. nef. nr.

Om huspriserna på DinSide:

  1. Här galler hyra
  2. Hur med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor

ADVERT

Mest populära