All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Inget behov av att vänta!

- Det finns absolut inga bra skäl att vänta på detta. De bästa hantverkare är den snabbaste fullbokad, och det är lättare att få saker gjorda vid en tidpunkt som passar om du är ute i god tid, råder Kristian Owren, Man. Director IFI. nr.

Lars Barg, ordförande för National Association of Painting and Building Cupets (MLF), håller helt med.

Lars Barg

- Du bör omedelbart kontakta hantverket. När påsken är över är utomhusperioden pågår, och efter den 1 maj är det redan fullt krångel. Skulle du tillbringa lite tid att samla och jämföra erbjudanden, har du verkligen ingen tid att förlora, säger han.

Om du kommer på banan i sista minuten, har du färre valmöjligheter när det gäller valet att utföra och kan behöva sluta betala ett högre pris.

- Att hämta två till tre erbjudanden är meningsfullt. Då borde du ha bestämt i förväg vad du vill göra så att buden kan jämföras. Då ser du om du får samma pris för samma jobb. Från ett norsk registrerat företag kan du gå till lägsta pris, men titta även på de behandlingar som ingår. Det är skillnad mellan ett och två rockar, Barg pekar ut.

Varför välj vit

Anledningen till valet av vitarbete är uppenbart.

Om du använder svartarbete från ett brev i brevlådan eller en väns råd, bör du tänka på en extra tid.

- Det är helt enkelt inget att undra. Anledningarna till att välja vitt arbete är ganska uppenbara. Förutom etik och socialt ansvar runt bidrag till AS Norge, är en försäkring med avseende på kvalitet och risk med avseende på potentiell skada vital, säger Barg på.

Har du hyrt svarta arbetare, och de faller utanför stegen och skada sig själva, är det i själva verket du som utgör som ansvarig - och det kan vara en dyr upplevelse!

- Dessutom finns det dessutom straffbart, och man kan dömas om någon skulle upptäcka att jobbet är gjort utan papper, säger Barg.

ADVERT

Mest populära