All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Ingen finansiell kris för norska hushåll

Den visar en ny rikstäckande undersökning av 3 500 norrmän. Undersökningen genomfördes av Norges största bostadsmagasin Vi i Villa.

Jämfört med tre månader sedan svarar sju av tio husägare nu att de inte heller är mer eller mindre oroliga för att deras privata ekonomi kommer att förändras i framtiden.

- Förenta staternas utvecklingsprogram publicerade nyligen sin årliga ranking av världens bästa land att bo i, och Norge listar återigen listan. Vi på villor temperaturmätning norska bostadsägarnas ekonomiska situation bekräftas just nu att Norge är ett bra land att leva i. Norska hushållen svarar att de har stabila och omtänksam liten, trots att världen är fortfarande i finanskrisen, säger chefredaktör för vi i Villa, Tor Erik Solberg.

Den yngsta mest oroliga

Det är ungdomar under 35 år som förväntar sig den största förändringen i den privata ekonomin i förhållande till dagens situation. Bekymmerna är ju större ju yngre du är och ju lägre din inkomst är. Av respondenterna svarar en av fem på en inkomst på mindre än 300 000 och en i fem under 35 år att de oroar sig mer om sin ekonomiska situation nu jämfört med tre månader sedan.

Oslo medborgare kommer att spendera de flesta

Villaägare i Oslo toppar landsstatistik genom att en av tio vill spendera mer pengar för att komma i fråga om vad de har gjort hittills. De sparsamma är villaägare i Buskerud, Vestfold och Sogn og Fjordane där en av fem kommer att spendera mindre pengar framöver, jämfört med Finnmark, där endast en av tio planer samma.

Hedmarkinger är mest osäker på sin ekonomiska situation i framtiden, medan husägare i Aust-Agder oroar sig minst. Mest stabila det är i Finnmark och Østfold, där två av tre Finnmark och två av tre Østfold säger att de tror att deras ekonomiska situation framöver kommer att bli ungefär som i dag.

ADVERT

Mest populära