All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Nej, en hundeår inte överensstämmer med 7 årsverken

Myten om hundeår

Du har säkert hört (och trodde) som ett år av liv för en hund motsvarar sju år i livet för en människa. Nu visar det sig att det här är en sanning med modifieringar.

Hundar är vanligtvis sexuellt mogna runt ett års ålder. Jämfört med myten att hundens år är sju år, skulle detta innebära att en människa kan vara könsintensiv vid en ålder av sju, och det är inte fallet.

  • Läs också: Nu kan du ringa din hund!

Men alla hundar blir inte sexuellt mogna, det beror på rasen och hur stor hunden är. och grunden för detta, har vi skapat följande plakat olika hundar utveckling:

(Graphics. Idenyt Dk)

Se också:

Att skapa rostade mandlar (söta och salta)

Här får du två enkla recept på både söta och salta mandlar. Perfekt julesnacks!

  • PS! Anmäl dig till vår Facebook-grupp Vi med hund och katt

Dogs mognar tidigare än människor

Teorin om 1-7-förhållande mellan människa och hundars liv år sprickor i andra ord, om vi antar att människors fysiologiska utveckling går sju gånger långsammare än hundar. Med detta skulle vi också få folk äldre och leva i upp till 150 år, vilket är helt osannolikt, även med dagens vetenskap.

Så en av de främsta orsakerna till att 1: 7 teorin inte slutar är att hundar mognar mycket snabbare under sina första år av livet än vad människor gör. Men vi är tvåbensiga, det finns många faktorer i bilden, vilket också gör fyrbenta mognad med olika hastigheter.

  • Läs också: Hur håller du hunden sluta skälla.

Små hundar mogna snabbare än stora

Hundraser i den lägsta tyngdklassen mognar också tidigare och snabbare än stora raser. Små hundar har en något annorlunda utvecklingskurva än stora hundar, men med ålder minskar mognadsgraden.

  • Läs också: Så länge din hund behöver din dagliga rutin.

De små blir sålunda sexuellt mogna före de stora, och dessutom lever de oftast lite längre. Medan mognadsprocessen i små djur saktar sig lite med ålder, sänks det inte i stora hundar, vilket påverkar åldringsprocessen.

Man kan säga att en liten hund på nio (mänskliga) år skulle vara 52 hundår. En lika gammal medel hund i detta fall skulle ha varit 56 hundeår, en stora nio år gammal hund skulle ha varit 61 hundeår, medan en monstruösa hund skulle ha varit 71 hundeår .

Läs också:

10 små hundraser som är perfekta för familjer med barn

Det är trevligt att ha en hund i familjen, men vad ska du välja? Här är 10 små hundraser som är bra för familjer med barn.

Eller kort sagt, desto större hund, desto snabbare äldre, mätt i hundår.

Så, vad viktklass är din hund? Och hur gammal är den?

  • Liten hund: Upp till 9 kg
  • Mellan Stor hund: 10-22 kg
  • Stor hund: 23-40 kg
  • stor hund: mer än 40 kg

Källa: Business Insider. com, pris ekonomi. com, idenyt. dk

Vi kommer gärna skicka nyheter och tips för hemmet - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära